Netwerken
Vorige

1 van 104

Volgende

Een smartphone doet harder werken

27 september 2011
Sinds de intrede van de smartphone werkt 1 op de 5 managers meer buiten de werkuren dan voorheen. Dat blijkt uit een onderzoek van Kadenza, een onafhankelijke martkleider op het gebied van Enterprise Intelligence.
Blackberry

Smartphones als Android, Blackberry en de iPhone zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld te denken. Mensen gebruiken het voor allerlei zaken: van telefoneren tot informatie opzoeken, e-mails versturen en de krant lezen. Managers gebruiken mobiele apparaten zelfs voor het nemen van beslissingen. Dat blijkt uit een online onderzoek bij 300 managers.

Zakelijk gebruik

Met de eerste gsm’s werd enkel gebeld en ge-sms’t. 20 jaar en 1001 vormen en maten later, kan je er eindeloos veel mee doen, zeker als je in het bezit bent van een smartphone. En zo denkt ook menig manager erover. Waarvoor gebruikt een manager zijn smartphone?

  • 49% van de tijd: telefoneren en sms’en
  • 32% e-mail en mobiel internet
  • Overige: games, muziek luisteren, video bekijken …

Slapen? Eerst smartphone checken!

Je zou haast denken dat de zakenman vergroeit is met zijn smartphone. Meer dan de helft van de tijd gebruiken managers (61%) de smartphone voor zakelijke doeleinden. Werkgevers mogen dus met een gerust hart gaan slapen én opstaan. Amper een uur nadat ze ontwaken, hebben heel wat managers immers hun smartphone al gecheckt op nieuwe berichten en e-mails:

  • 30% binnen het uur
  • 25,3 % binnen de 30 minuten
  • 20,5 % binnen de vijf minuten

En zo gaat het nog een hele dag door. Zelfs net voor het slapengaan kunnen managers het niet laten een blik op hun smartphone te werpen: 21,1 % bekijkt zijn smartphone vijf minuten voor het slapengaan op nieuwe e-mails of berichten.

(mw) – Bron: Kadenza 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook