E-mail
Vorige

1 van 89

Volgende

Een op drie checkt smartphone voor het aankleden

6 juni 2011
Van de mobiele werkers geeft bijna de helft toe te slapen met hun smartphone binnen handbereik. 35 procent checkt onmiddellijk na het ontwaken zijn e-mail.
Smartphone

Volgens een onderzoek door iPass kijkt een op de drie mobiele werkers ’s morgens eerst en vooral zijn of haar mail na, nog voor het aankleden of het ontbijt.

Meer werken

3700 mobiele werkers, werkzaam bij 1100 bedrijven wereldwijd, namen deel aan het onderzoek. Maar liefst 94 procent van de bevraagden blijkt over een smartphone te beschikken. Vier op de tien mobiele werkers bezit een tablet-pc. Een kwart van hen kreeg die van de baas, de rest schafte de tablet-pc zelf aan.

43 procent van de mobiele werkers houdt zijn of haar smartphone binnen handbereik tijdens het slapen. Jaarlijks zouden mobiele werkers ongeveer 240 uur meer werken dan collega’s die altijd op kantoor zitten. 58 procent van de bevraagden zegt meer dan 50 uur per week te werken.

Conflicten privé

Drie op de tien werknemers geeft toe dat de mobiele technologie die zij nodig hebben om te kunnen werken, wel eens tot conflicten leidt in het privéleven, vooral dan met hun partner.

Bereikbaarheid gaat echter niet ten koste van alles. 84 procent van de bevraagden vindt het ongepast om je telefoon op te nemen tijdens een vergadering. Ook je e-mail nakijken tijdens een presentatie of telefoneren tijdens het autorijden wordt door meer dan 80 procent van de mobiele werkers niet getolereerd.

(mo)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook