Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 723

Volgende

Een gevarieerde job in een familiale omgeving

Het enthousiaste team van Ter Burg
Kirsten Goossens (rechts) en enkele andere leden van het enthousiaste team van Ter Burg.
Een warm groepsgevoel, een familiale omgeving en variatie in het takenpakket: dat zijn voor Kirsten Goossens (32) absolute troeven wanneer ze spreekt over haar job als verpleegkundige in Woon- en Zorgcentrum Ter Burg in Nossegem. In gloednieuwe gebouwen beschikt Ter Burg over 130 kamers, 3 kamers kortverblijf en 37 assistentiewoningen. “Ik kom elke dag met veel zin naar het werk, ik ben hier nog lang niet uitgekeken.”

In 2008 studeerde Kirsten af met een graduaat verpleegkunde richting geriatrie en ging ze aan de slag in woonzorgcentrum Sint-Bernardus in Bertem. Ze werkte er uiteindelijk acht jaar en behaalde ondertussen ook een bachelor geriatrie. Via een vriendin werd ze getipt over een jobopportuniteit bij Ter Burg. Drie jaar geleden maakte ze de overstap.

Combinatie van zorg en administratie

Met ochtend- als middagshiften, goed voor een 90% baan, is Kirsten actief op twee afdelingen, zowel bij bewoners met somatische klachten als bij bewoners met vergevorderde dementie. “Ik ben zeer te spreken over de variatie in mijn job, het takenpakket is dan ook veelomvattend. Ik sta, voornamelijk tijdens de ochtenddienst, mee in voor de zorg van de bewoners. Dat omvat onder meer het wassen van bewoners, bloedafnames, wondzorg, inspuitingen geven en medicatiebedeling.”

Na de middag neemt Kirsten ook organisatorische taken voor haar rekening. “Ik kijk of het zorgproces goed verloopt, of de maaltijden op tijd worden opgediend, ik ontvang dokters, doe de opvolging en evaluatie van de wondzorg, fungeer als een tussenpersoon naar de families, regel de terugbetaling van medicatie, enz. De combinatie van zowel zorg- als administratieve taken maakt het extra boeiend voor mij, iedere dag wachten er nieuwe uitdagingen.”

Multidisciplinaire benadering

Ook de multidisciplinaire benadering in Ter Burg is voor Kirsten een belangrijk pluspunt. “Naast het overleg met dokters hebben we heel nauw contact met kinesisten, ergotherapeuten en het woonteam (leven en wonen, animatie,…). Wij gaan uit van een totaalvisie en op die manier maken we het verschil voor de zorg van onze bewoners.”

Fysieke belasting

Hoewel Kirsten Goossens met veel passie en trots over haar job vertelt, ervaart ze ook een fysieke belasting. “Als verpleegkundige sta je er soms wel eens alleen voor en loop je constant van de ene afdeling naar de andere. Op het einde van een dag heb je dan ook heel wat kilometers op de teller. Ook het tillen van bewoners mag je niet onderschatten. Maar dat weegt niet op tegen alle andere fijne aspecten van mijn baan.”

Opleidingskansen

WZC Ter Burg biedt zijn medewerkers ruimschoots opleidingskansen. “Toen ik hier solliciteerde gaf ik meteen aan dat ik gefascineerd ben door alles wat te maken heeft met palliatieve zorg. De organisatie stond hier duidelijk voor open en ik rondde inmiddels de basiscursus palliatieve zorg af. Het was een zeer boeiende opleiding, ik hoop binnenkort de theorie in praktijk te kunnen toepassen. In het palliatieve aspect wil ik mij in de toekomst nog verder verdiepen, volgend jaar zal ik de vervolgcursus palliatieve zorg meepikken.”

Warm thuisgevoel

Voor gemotiveerde verpleegkundigen liggen er behoorlijk veel jobmogelijkheden bij diverse zorgorganisaties. Kirsten Goossens legt uit waarom ze specifiek opteert voor een woonzorgcentrum. “Het heeft onder meer te maken met de kleinschaligheid van Ter Burg, iedereen kent iedereen. De familiale sfeer creëert een warm thuisgevoel, de diversiteit aan medewerkers zorgt bovendien voor een extra meerwaarde. Ik zie het als een uitdaging om het verblijf van onze bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Vanzelfsprekend kijk ik ook vooruit. Mocht er een kans zijn om door te groeien tot leidinggevende dan zal ik dat zeker niet laten liggen.”

(wv) - Meer info: www.terburg.be

18 juli 2016
Anderen bekeken ook