Vorige

1 van 36

Volgende
Volgend artikel:

Alcohol en drugs veroorzaken nog vaak problemen op het werk

Drie op vier heeft alcohol nodig om te ontspannen

11 maart 2011
Een glaasje wijn kan smaken na een dag hard labeur, weten ook de Britten. In Groot-Brittannië drinkt maar liefst vier op de tien werknemers door de week een alcoholhoudend drankje bij het thuiskomen. Driekwart van hen zegt dat te doen om te ontspannen na het werk.
Wijn

Het eerste drankje wordt gemiddeld om 19.11 uur ingeschonken, zo blijkt uit onderzoek van de Britse Benenden Healthcare Society onder 3000 werknemers. Wijn is op een doordeweekse avond de populairste drank.

Te veel acohol

Bijna drie op de vier ondervraagden zegt alcohol nodig te hebben om te ontspannen. Een op zes zegt te drinken uit gewoonte. Voor nog eens een op zes is het drinken van alcohol ‘een ontsnapping’ en helpt het hen om de dag te vergeten.

Een op de vijf Britten geeft toe dat hij of zij eigenlijk te veel drinkt. Een kwart denkt moeite te hebben om de alcohol een week links te laten liggen. Volgens het onderzoek drinkt de gemiddelde Brit elf glazen alcoholhoudende drank per week.

Volgens Lawrence Christensen van Benenden Healthcare Society vormt alcohol jammer genoeg nog steeds een belangrijk onderdeel van het dagelijkse gedrag. “Hoewel we wel een positieve verandering in de Britse drinkgewoonten vaststellen”, voegt hij er nog aan toe.

(mo)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14825 andere jobs