Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 547

Volgende

Doorgroeikansen voor technische profielen: samenwerking met scholen rendeert

Renson, met hoofdzetel in Waregem, is actief in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen. Het familiebedrijf evolueerde van een productie- naar een kennisbedrijf. Renson is zowel op zoek naar technische (productie)profielen als naar hoger opgeleide profielen. Samenwerking met technische scholen uit de regio zorgt voor een win-winsituatie.
“We kijken vooral uit naar onderhoudstechniekers en montagemedewerkers.” (Dirk Vander Maelen, HR-officer van Renson)

“Wereldwijd tellen we meer dan 850 medewerkers, elk jaar vullen wij ongeveer 85 vacatures in. We kijken vooral uit naar onderhoudstechniekers en montagemedewerkers, maar net zo goed naar hoger opgeleide technische profielen zoals industrieel of burgerlijk ingenieurs. Nieuwe medewerkers melden zich spontaan, via uitzendkantoren of via vacatures op onze websites, legt HR-officer Dirk Vander Maelen uit. Van onderhoudstechniekers verwacht Renson dat ze over een aantal basis-skills beschikken en wordt er binnen de organisatie bekeken waarin ze zich verder kunnen ontwikkelen. Montagemedewerkers worden door de specificiteit intern opgeleid. “Er zijn kansen genoeg om door te groeien, zo spelen we trouwens in op de schaarste op de markt. Werknemers kunnen op basis van hun ervaringen carrière maken bij ons.”

Kruisbestuiving

Renson heeft sinds jaar en dag goede contacten met leraren uit de technische richting van scholen in de omgeving, zoals VTI Waregem, Kortrijk, Deinze en Oudenaarde, maar ook met KTA Waregem. “Aanstormend talent of goed onderlegde leerlingen komen dus ook via die weg bij ons in het vizier”, zegt Dirk Vander Maelen.

In enkele scholen draagt Renson zelf ook zijn steentje bij. Technische opleidingen die aansluiten bij de knowhow van het bedrijf krijgen inhoudelijk ervaring uit de praktijk mee of worden ondersteund op het vlak van de nieuwste technieken.

Kruisbestuiving is het codewoord in de samenwerking tussen Renson en VTI Waregem. Dankzij gezamenlijke proefprojecten doen leerlingen van de derde graad elektromechanica concrete praktijkervaring op. Renson biedt testopstellingen aan voor ventilatie en doekzonwering. “In een eerste fase realiseerden de leerlingen al de automatisatie van licht- en winddetectie voor doekzonwering. In een volgende fase wachtte de leerlingen de uitdaging om de wind met een ventilator te stimuleren om de opstelling als demostand te kunnen gebruiken. Ook de mogelijkheid om de zonwering via een wifi-signaal met de smartphone te bedienen, stond op het programma.”

Proefproject

Dit schooljaar bouwt het VTI Waregem aan een ventilatie-unit. “Voor dit proefproject realiseert de school een huis in schaalmodel waar verschillende sensoren op aangesloten worden. De leerlingen van de derde graad elektromechanica en industriële wetenschappen kunnen hierin dan situaties simuleren met vocht, geur en te nauwe aanzuigleidingen om uit te zoeken hoe de ventilatie-unit hierop reageert. Op die manier leveren deze testopstellingen ook heel wat bruikbare info op voor Renson als fabrikant en dus wint iedereen erbij”, besluit Vander Maelen.

(bv) 

17 juni 2017
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook