Het loon van...
Vorige

1 van 783

Volgende

De 10 rijkste mensen ter wereld

Wie zijn de rijkste mensen ter wereld? Wat doen ze, vanwaar komen ze en op hoeveel wordt hun vermogen nu precies geschat? Bekijk hier het overzicht van de top tien!
#

Opvallend: in dit lijstje komt maar één vrouw voor …

1. Carlos Slim Helu – 60,5 miljard euro (Mexico)

Carlos Slim Helu

De 72-jarige Carlos Slim Helu en zijn familie mogen zich de allerrijksten op aarde noemen. De Mexicaanse zakenman heeft zijn vermogen grotendeels te danken aan zijn telecommunicatiebedrijf Telmex. Zijn bezittingen zijn goed voor vijf procent van het totale Mexicaanse bruto nationaal product.

2. Bill Gates – 50,3 miljard euro (VS)

Bill Gates

De oprichter en voorzitter van Microsoft was volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes elf jaar lang de rijkste man ter wereld, maar moet zich nu tevreden stellen met de titel ‘Rijkste mens in de Verenigde Staten’. De 57-jarige Bill Gates heeft tot nu toe ongeveer al 22,3 miljard euro weggeschonken aan goede doelen zoals malariaonderzoek.

3. Amancio Ortega – 41,8 miljard euro (Spanje)

Amancio Ortega

Volgens de miljardairsindex van Bloomberg is designer en ondernemer Amancio Ortega Gaona (76) de rijkste man van Spanje en de derde rijkste mens ter wereld. De Spanjaard is namelijk de oprichter van de Inditex Groep, waar succesvolle merken als Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear en Bershka deel van uitmaken.

4. Warren Buffet – 35,1 miljard euro (VS)

Warren Buffet

‘De meest succesvolle investeerder van de 20ste eeuw’ bezit ongeveer 38% van de aandelen in Berkshire Hathaway, de Amerikaanse beursgenoteerde investeringsmaatschappij waar Warren Buffet (82) tevens voorzitter en CEO van is. 

5. Ingvar Kamprad - 32,6 miljard euro (Zweden)

Ingvar Kamprad

Op de vijfde plaats staat de Zweedse ondernemer én oprichter van meubelketen IKEA Ingvar Kamprad (86). Ondanks zijn grote rijkdom blijft Ingvar Kamprad op verschillende vlakken bescheiden. Zo rijdt hij met een oude Volvo, vliegt hij enkel in economy class, recycleert hij theezakjes en neemt hij vaak kleine zakjes zout en peper mee na een restaurantbezoek.

6. Charles Koch - 30,1 miljard euro (VS)

Charles Koch

De 77-jarige Amerikaanse businessman Charles Koch is mede-eigenaar en CEO van de multinational Koch Industries Inc. De ondernemingen van Koch focussen zich op de productie, verfijning en distributie van petroleum, energie, mineralen, meststoffen, chemisch technologisch apparatuur etc. Voor het bedrijf werken maar liefst 50.000 mensen in de Verenigde Staten en nog eens 20.000 in 59 andere landen. In 2011 noemde Forbes het bedrijf 'de op een na grootste niet-beursgenoteerde onderneming in VS met een jaarlijkse omzet van 76,5 miljard euro'.

7. David Koch - 30,1 miljard euro (VS)

David Koch

Broer David Koch (72) is eveneens mede-eigenaar van Koch Industries Inc., alsook executive vice-president van het succesvolle bedrijf.

8. Larry Ellison – 28,7 miljard euro (VS)

Larry Ellison

Larry Ellison (68) is de topman en stichter van softwaregigant Oracle, een van ’s werelds meest toonaangevende softwarebedrijven. Het grote deel van het fortuin van deze zeilfanaat komt dan ook uit zijn aandelen in Oracle Corporation.

9. Christy Walton - 23,8 miljard euro (VS)

Christy Walton

Na de dood van John T. Walton, een van de zonen van de oprichter van Wal-Mart Sam Walton, erfde zijn 57-jarige weduwe Christy Walton maar liefst 12,25 miljard euro. Volgens Forbes is zij officieel de rijkste vrouw ter wereld.

10. Jim Walton - 22,9 miljard euro (VS)

Jim Walton

Jim Walton (64) is de jongste zoon van Wal-Mart-oprichter Sam Walton en is tevens de voorzitter van Arvest Bank. Met een vermogen van 22,9 miljard euro staat hij op de laatste plaats in de top 10 van rijkste mensen ter wereld.

(nm) – Bron: Forbes.com & Bloomberg.com 

20 november 2012
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook