Gelukkig op het werk Vorige

1 van 860

Volgende

Dagdromen maakt ongelukkig

Werknemers die zich overdag ten volle op hun taak concentreren, zijn over het algemeen gelukkiger dan collega’s die zich laten afleiden en wegdromen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Harvard University.

17 november 2010

Delen

In tegenstelling tot andere levende wezens heeft de mens de mogelijkheid om na te denken over voorbije gebeurtenissen en vooruit te kijken naar wat komt of zou kunnen komen in de toekomst. Volgens Matthew Killingsworth, die het onderzoek leidde, gaat de mens echter op een verkeerde manier om met die capaciteiten. Door toe te geven aan al dat gemijmer wordt men immers juist ongelukkiger in plaats van gelukkiger.

Gelukkigst tijdens seks, ongelukkigst bij gebruik pc

Volgens het onderzoek brengt een mens maar liefst 47 procent van zijn wakende leven al mijmerend door. Tijdens het vrijen dromen mensen het minst gemakkelijk weg. Op dat moment voelt men zich doorgaans ook het gelukkigst, net als tijdens het sporten of gedurende een gesprek. Veel minder gelukkig is men tijdens een rustpauze of slaap, het werk of het gebruik van een computer.

42,5 procent van de ondervraagden geeft aan vooral over leuke onderwerpen na te denken tijdens het mijmeren. 26,5 procent heeft eerder negatieve gedachten. “Maar zelfs leuke onderwerpen kunnen niet tot een groter geluksgevoel leiden dan wanneer men zich volop op zijn taak concentreert”, zegt Kinningsworth nog.

(Bron: www.express.be) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?