Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 549

Volgende

"CM gelooft echt in je kwaliteiten"

Chloë Van Cauwenberge
Chloë Van Cauwenberge (28) trad zes jaar geleden in dienst bij CM. Ze startte met een tijdelijk contract bij de logistieke dienst, maar groeide geleidelijk door tot een meer verantwoordelijke rol. “Veel mooier wordt het niet”, dacht ze op een gegeven moment. Tot bleek dat CM ook in haar capaciteiten als consulent geloofde. “Ik ben mijn werkgever ontzettend dankbaar, maar tegelijk ook trots op de kansen die ik zelf heb gegrepen.”

Dat een loopbaan vreemde kronkels kan maken, hoef je Chloë niet uit te leggen. “Toen ik in een krantenwinkel werkte, was ik getuige van een overval”, blikt ze terug. Danig geraakt door die akelige ervaring besloot de prille twintiger ander werk te zoeken.

Groeiende verantwoordelijkheid

“Een vacature voor logistiek medewerker bij CM sprak me toen het meest aan”, vertelt ze. Het takenpakket omvatte onder meer het sorteren en rondbrengen van de post. De inzet en nauwkeurigheid van Chloë bleven niet onopgemerkt. “Een collega beschouwde me kort voor zijn pensioen als zijn geknipte opvolger. Ik kreeg op die manier meer verantwoordelijkheid, bovenop een aangepast statuut. Bovendien kon ik mijn tijdelijke overeenkomst inruilen voor een vast contract.”

Daar bleef het voor Chloë niet bij. Ze verdiepte zich in de interne softwarepakketten en groeide verder binnen haar logistieke rol. “Ik stond altijd open voor nieuwe uitdagingen en kansen”, vertelt Chloë. “Dat ik zoveel progressie boekte, schonk me toen al veel voldoening.”

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? CM zoekt 135 tijdelijke administratieve profielen om in september te starten.

Kans gewaagd

Vorig jaar viel het oog van Chloë op een vacature voor CM-consulent. “Ik koesterde geen al te grote verwachtingen, aangezien ik niet over het gevraagde bachelordiploma beschikte. Het eerste sollicitatiegesprek verliep evenwel bijzonder vlot en bleef niet zonder vervolg. Na enkele praktische proeven volgde de onverhoopte bevestiging: ik mocht in januari beginnen met mijn interne opleiding als consulent!”

Chloë beschouwde haar nieuwe carrièrewending aanvankelijk als een sprong in het diepe. “Maar ik voelde me ook gesterkt door het vertrouwen dat iedereen binnen CM me meteen schonk”, verduidelijkt ze. Van de backoffice – een job achter de schermen – zette ze de stap naar de frontoffice, waar ze rechtstreeks contact heeft met de leden van CM. “Maar voor een people person als ikzelf moest een job als consulent we wel liggen”, lacht ze. Die inschatting bleek helemaal correct. Na een opleiding van enkele maanden, staat Chloë de CM-leden nu volledig zelfstandig met raad en daad bij.

CM-leden met raad en daad bijstaan

Een consulent peilt naar de noden van de CM-leden en verleent advies op maat. “Zowel telefonisch, via mail, als op kantoor ga je op zoek naar de beste oplossing. Dat je op die manier een grote hulp voor onze leden betekent, geeft een behaaglijk gevoel”, klinkt het enthousiast. Chloë meent dat je als CM-consulent over de nodige communicatieve vaardigheden moet beschikken. Evengoed moet je bereid zijn om je tanden in een dossier te zetten, al geldt dat eigenlijk voor zowat elke job bij CM. Ook het werk dat de administratieve medewerkers achter de schermen verzetten, bijvoorbeeld, helpt de consulenten om de verwachtingen van de leden rond de geboden dienstverlening te overtreffen.

Zorgende werkgever

Net zoals CM zorgt voor haar leden, bekommert de organisatie zich op haar beurt over haar medewerkers. “De teamverantwoordelijken zijn oprecht met je begaan. Ik kan er met al mijn vragen terecht en voelde me op die manier meteen welkom. Bovendien ziet CM ook sterk toe op een evenwichtige werk-privébalans. Bovenal kijkt CM als organisatie naar het potentieel en het talent van haar medewerkers: wie hier aan de slag gaat, komt binnen een dynamische, mensgerichte omgeving terecht!”

CM zoekt 135 tijdelijke administratieve profielen om in september te starten. Wil je net als Chloë je kans grijpen en mee een vlotte service aan de CM-leden bieden? Reageer dan als de bliksem via jobat.be.

(eb)

17 juli 2021
  • Jobs voor Christelijke Mutualiteit
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook