Vorige

1 van 581

Volgende
Volgend artikel:

Neem je loopbaan zélf in handen: 6 tips

Chelona opent kantoor in Edegem: ‘Stijgende vraag naar professionele ondersteuning om vacatures in te vullen’

26 januari 2018
In de ‘war for talent’ en door het steeds moeilijker invullen van openstaande vacatures, is er een stijgende vraag van bedrijven naar professionele ondersteuning in het hele rekruteringsverhaal. Dat stelt ook Xanthippe Verbist van werving- en selectiebureau Chelona vast. Begonnen bij haar thuis in Lier, opende ze zopas in Edegem een nieuw, volwaardig kantoor.
“Chelona is Grieks voor schildpad. De kwaliteit van de match is voor ons dan ook belangrijker dan de snelheid.” (Xanthippe Verbist, zaakvoerster Chelona)

Vorige week nog raakte bekend dat de VDAB het voorbije jaar een recordaantal aan vacatures mocht ontvangen, meer bepaald 14 procent meer dan in 2016. Dat leidt ook tot een ongezien hoog aantal openstaande vacatures. “In 2018 verwachten we nog een verdere groei in openstaande vacatures en kijken we nu al uit naar de opportuniteiten die dit voor de sector zal creëren. Wij zijn er alvast klaar voor”, zegt Xanthippe Verbist.

Sinds september 2015 runt zij werving- en selectiebureau Chelona. “Ik ben begonnen als eenmanszaak in bijberoep. Ik werkte toen als rekruteringsverantwoordelijke voor een IT-bedrijf en kwam zodoende veel in contact met rekruteringsbureaus. Maar ik stelde vast dat de reguliere wervings- en selectiekantoren vooral gericht zijn op de grotere bedrijven. Terwijl het net in kleinere bedrijfjes eens zo belangrijk is om er de juiste persoon op de juiste plaats te hebben, gezien hun impact als individu groter is. Daarom besloot ik met Chelona van start te gaan om vooral dus ook kleine en middelgrote bedrijven hierin bij te staan.”, verduidelijkt ze.

Diverse sectoren

De opportuniteiten deden haar besluiten om een volwaardig kantoor te openen in de Buizegemlei in Edegem. “De locatie is ideaal gelegen op de as Antwerpen-Mechelen-Brussel. We stellen vast dat meer en meer bedrijven op zoek zijn naar een structureel en duurzaam partnership met externe werving- en selectiespecialisten. Zeker in de IT-sector is dat het geval, maar we krijgen bijvoorbeeld ook heel wat aanvragen voor boekhouders en accountants en hoger opgeleide profielen in de bouwsector zoals calculatoren en bouwkundig tekenenaars. De nood is er dus zeker in verschillende sectoren”, weet de zaakvoerster.

“De samenwerking met een externe partner heeft tal van voordelen”, stelt ze. “Zo is de klant enerzijds verzekerd van de instroom aan kandidaten. Anderzijds worden deze kandidaten bij Chelona eerst uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met onze psychologen en vakexperten. Zo zorgen we ervoor dat alleen kandidaten waarvan de persoonlijkheid matcht met de bedrijfscultuur worden voorgesteld aan de klant. Dit levert een enorme tijdswinst op. Bovendien zijn onze services alleen te betalen indien een kandidaat daadwerkelijk wordt aangenomen. Een win-win dus.”

De beste match

Chelona is Grieks voor schildpad en symboliseert de bedrijfsfilosofie van het bureau. “Een schildpad ziet meer van de weg dan een haas, luidt het gezegde. Bij Chelona zoeken we niet alleen naar medewerkers, we zoeken naar partners. Kandidaten die als individu echt passen in het bedrijf waar ze terechtkomen en bedrijven die 'klikken' met de persoonlijkheid van onze kandidaten.

We streven ernaar om de beste match tot stand te brengen tussen de partijen die met ons in zee gaan. En daar nemen we de tijd voor die nodig is. De kwaliteit van de match is voor ons belangrijker dan de snelheid waarmee ze tot stand komt”, merkt de zaakvoerster op.

Het nieuwe kantoor werd vrijdag officieel geopend en biedt naast een office manager en sales & marketing manager ook werk aan tal van freelance recruiters, elk met hun eigen expertise. Naast een open workspace voor het team beschikt het kantoor ook over drie ongedwongen interviewruimtes voor de kennismakingsgesprekken met kandidaten.

(br) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16626 andere jobs