Sociale media
Vorige

1 van 184

Volgende

Chavez neemt 200 man aan om tweets te lezen

12 mei 2010
Hugo Chavez, de president van Venezuela, is zo populair op Twitter dat hij 200 medewerkers nodig heeft om alle berichtjes die hij krijgt door te nemen.
President Hugo Chavez

Volg ons op twitter.com/Jobat en ontvang elke dag een handige tip.

Meer dan 280.000 mensen volgen Chavez alias ‘Chavezcandanga’ op de microblogsite, hoewel hij zelf maar een handvol anderen volgt. De linkse president bestempelde Twitter in januari nog een vorm van terrorisme. Tegenstanders gebruiken de site dan ook veelvuldig om kritiek te spuien op het beleid van Chavez.

Vooral vijandige tweets

Niet elke Twitteraar wil ook een vriendschappelijk babbeltje met de president slaan op de site. De Venezolaan beweert dat 18 procent van de berichtjes die hij via Twitter ontvangt vijandig zijn. Dat zijn er heel wat als je weet dat hij meer dan 50.000 berichtjes kreeg sinds hij zijn account opende.

De tweets zorgen zelfs voor zoveel werk dat Chavez van plan zou zijn om 200 man in dienst te nemen die elk berichtje grondig doornemen. Daar zullen ze vast hun handen vol mee hebben, aangezien medewerkers van Chavez verwachten dat het aantal volgens tegen eind mei tegen het miljoen zou aanlopen.

(ks)    

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook