Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 548

Volgende

Bestrijd criminaliteit vanuit je bureaustoel

IGPZ Antwerpen
Inbraken voorkomen. Gestolen voertuigen onderscheppen. Gezochte personen opsporen. Zonder ooit je bureau te verlaten. Onmogelijk? Bij de afdeling informatiegestuurde politiezorg (IGPZ) van Politie Antwerpen kan het wel. Nieuwsgierig? Mooi. Want de afdeling breidt uit en heeft sinds kort nieuwe vacatures openstaan.

Geen idee wat de afdeling IGPZ is? En of zo’n job wel iets voor jou is? Ineke en Dimitri werken er allebei en weten er dus alles over. Aan hen het woord over de ins en outs van een job bij dé informatiecentrale van de Antwerpse politie.

Beter voorkomen dan genezen

“Politiewerk is meer dan dieven achtervolgen en mensen oppakken”, zegt Dimitri. “Het is belangrijk om alle informatie die we binnenkrijgen, intelligent te gebruiken. En net dat is de taak van de afdeling IGPZ. Hoe beter de politie geïnformeerd is, hoe beter ze reageert en zelfs preventief optreedt. Voorkomen is belangrijker dan genezen, zeker bij misdrijven.”

De afdeling IGPZ bestaat uit verschillende diensten. Dimitri: “Zo hebben we een dienst die de politiemensen op straat gericht informeert, en bijvoorbeeld een persoonsbeschrijving doorgeeft van een gezocht persoon. Maar er is er ook een die ervoor zorgt dat de gegevens in onze databanken op een correcte en wettelijke manier worden verwerkt.”

Link met operatie en goede sfeer

Het contact met politieagenten op het terrein was voor Ineke doorslaggevend bij haar keuze voor de IGPZ-afdeling. “Je combineert hier een administratieve functie op de binnendienst met ondersteuning van patrouillerende collega’s. Dat vind ik echt fascinerend.”

Ook voor Dimitri speelde dat mee: “Dit is het dichtst dat je bij politiewerk kunt staan zonder politieagent te zijn.”

Ineke noemt nog een aantal redenen waarom ze graag bij de afdeling werkt. “De sfeer bij IGPZ zit heel goed. De afdeling is niet te groot, wat zorgt voor een nauwe band tussen collega’s. Iedereen kent iedereen. En daarnaast zijn er mooie doorgroeimogelijkheden.” Die heeft Ineke trouwens benut: ze groeide door naar een rol als managerassistent.

Communicatieve teamspeler

De ideale kandidaat? Volgens Ineke iemand die goed met mensen omgaat: “Iemand die goed communiceert en goed luistert. Een teamspeler. Dat is heel belangrijk, want de verschillende diensten binnen onze afdeling werken nauw samen.”

Ook voor Dimitri is in team kunnen werken, belangrijk. “Maar vooral: iemand die begrijpt dat wat hij of zij doet een impact heeft, zowel op de burger als op onze collega’s op straat.”

Aan de slag bij Politie Antwerpen

Lijkt werken bij de afdeling IGPZ wel iets voor jou? Bekijk dan zeker de vacatures bij Politie Antwerpen.

(kv) 

1 oktober 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook