Jobs met toekomst Vorige

1 van 335

Volgende

65% huidige jobs bestaat niet meer in 2020

”Marktconcepten evolueren in snel tempo. In combinatie met de digitale transformatie stelt dit nieuwe eisen aan bedrijven en medewerkers”, oordeelt Saskia Van Uffelen, ceo van Ericsson Benelux.

7 september 2016

Delen

“Tegen 2020 zal 65 procent van de huidige jobs niet meer bestaan. Betekent dat dat er 65 procent minder jobs zullen zijn? Neen. Onze jobs zullen er binnen dit en vier jaar gewoon anders uitzien. Robots en automatisering zullen standaardjobs overnemen en jobs eenvoudiger maken”, stelt Saskia Van Uffelen.

Dit alles heeft gevolgen. “Wij zullen ons als mens moeten aanpassen en voldoende creatief zijn om onze jobinhoud te bepalen in die veranderende digitale wereld. Mijn carrièreadvies voor de toekomst: levenslang leren. We zullen moeten leren om te werken en werken om te leren.”

Lange weg voor universiteiten

In het concept van digitale integratie en levenslang leren is, volgens haar, een belangrijke taak weggelegd voor onze scholen. “Sommige scholen zijn hier niet goed op aangepast. Hogescholen scoren zeker niet slecht, maar universiteiten hebben nog een lange weg af te leggen”, vindt ze. “Voor het bedrijfsleven ligt een belangrijke rol in de ondersteuning van scholen.”

(bv) – Foto: Exner 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?