Lang toiletbezoek geen reden voor minder loon
Werkgevers mogen hun personeel niet minder betalen omdat ze te lang op het toilet doorbrengen.
Steeds vaker duiken smartphones op in het straatbeeld. En hoewel veel mensen enorm veel belang hechten aan het kleine apparaatje, springt het merendeel van de gebruikers er slordig mee om. Dat blijkt uit een studie van Plaxo Inc., een online adressenboek, in opdracht van Google.
33 procent van de smartphone-gebruikers heeft zijn gsm al eens verloren. Naast het restaurant of een concertzaal, is het toilet de meest voorkomende plaats waar mensen hun smartphone kwijtraken en beschadigen.
Ook het beschadigen van onze smartphone is een gevolg van onze onoplettendheid: maar liefst 19 procent van de smartphone-gebruikers heeft zijn toestel al eens in het toilet laten vallen.
En eens dat gebeurt, begint de miserie: 66 procent van de gebruikers slaat immers zowel zijn professionele als persoonlijke contacten op in hetzelfde adressenboek. Spreken we dan eigenlijk nog van onoplettendheid of eerder van slordigheid? Wat het ook mag zijn, ons verbaast het al lang niet meer dat maar liefst 20 procent van de bezitters 500 dollar (371 euro) zou betalen opdat ze hun contactgegevens nooit meer zouden kwijtraken.
(mw) – Bron: Express.be
23 november 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Werkgevers mogen hun personeel niet minder betalen omdat ze te lang op het toilet doorbrengen.
Softwarebedrijf Autonomy uit Groot-Brittannië deelt een gratis iPad uit aan alle afgestudeerde technologiestudenten die komen solliciteren!
Ooit al het lef gehad om je toetsenbord op je werk om te draaien? Best niet doen. Op een toetsenbord zitten namelijk meer bacteriën dan op een toiletbril.
Er is een nieuw type gsm ontwikkeld waarmee wantrouwige bazen in de gaten kunnen houden wat hun medewerkers uitspoken.
Niet graag naar toilet gaan: misschien komt het door vuile wc’s of omdat er camera’s hangen? Niet alles mag op toilet. Lees daarom nog even de spelregels.
Bijna de helft van de mobiele werkers geeft toe te slapen met hun smartphone binnen handbereik. 35 procent checkt onmiddellijk na het ontwaken zijn e-mail.
Sommigen zijn net iets te nieuwsgierig naar wat hun collega’s in het kleinste kamertje doen. Met alle gevolgen van dien ...
Gen Z kijkt met andere ogen naar de wereld, waardoor ze zich op het werk mogelijk ook anders gedragen. Wat moet je weten over de professionele omgang met Gen Z?
Al gehoord van een ‘chief happiness officer’? Wel, die zogenoemde ‘geluksofficier’ heeft de belangrijke taak om werknemers blij te maken.