Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 828

Volgende

1 op 5 hoogopgeleiden heeft 2 jobs

23 augustus 2012
Van de hoogopgeleide werknemers heeft bijna een op de vijf naast hun gewone job nog een tweede (betaalde) job. Zo blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse tijdschrift Intermediair.
twee jobs

Een onderzoek van Intermediair, uitgevoerd bij bijna 900 respondenten, toont aan dat net geen 20 procent van de hoogopgeleiden er een tweede (betaalde) job op nahoudt.

Redenen?

Deze multi-jobbers doen dit uit financiële en/of persoonlijke overwegingen. Vaak is het een financiële noodzaak om er een tweede job bij te nemen, wil men op het einde van de maand niet in het rood belanden. Maar een tweede job kan ook de eigen persoonlijke ontwikkeling verrijken. Zo kan men bijvoorbeeld ‘s avonds een webshop ‘uitbaten’ puur uit persoonlijke interesse, zonder dat de overdagjob hieronder komt te lijden.

40 procent van de ondervraagde hoogopgeleiden doet volgens het onderzoek ook aan vrijwilligerswerk. Bij de mannelijke hoogopgeleiden blijkt vooral zichzelf vrijwillig inzetten voor de sportvereniging erg populair. Bij de vrouwen is dit ook het geval, doch in iets mindere mate. Zij houden zich voornamelijk bezig met vrijwillige schoolactiviteiten.

(nm) – Bron: Intermediair.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook