Meer/minder verdienen
Vorige

1 van 372

Volgende
Volgend artikel:

Ambtenaar of bediende: wie verdient het meest?

3 manieren om een centje bij te verdienen

Een centje bijverdienen
Heb je een baan, maar wil je nog extra bijverdienen? Dat is mogelijk, ook zonder een tweede job. Je kan het geld dat je al hebt investeren en daar winst mee maken, bijvoorbeeld. Enkele manieren zal je al kennen, zoals beleggen, maar dankzij de technologische vooruitgang zijn er een aantal nieuwe innovatieve manieren om geld te verdienen met financiële investeringen.

1. Beleg je geld

Beleggingen kunnen erg lucratief zijn, maar er komt altijd een risicofactor bij kijken. Het concept van beleggen is simpel. Je koopt iets met de intentie om het op een later tijdstip tegen een betere prijs te verkopen. Dit doe je door gebruik te maken van de beleggingsmogelijkheden bij de verscheidene financiële instellingen, zoals de bank of het beleggingskantoor. Je kunt ook terecht bij online instellingen, die goedkoper kunnen zijn door het ontbreken van fysieke bezoekkantoren.

Als belegger kan je geld steken in bijvoorbeeld grondstoffen, staatsobligaties en aandelen in bedrijven. Als je belegt in goud betekent dit uiteraard niet dat je een stapel goud thuisbezorgd krijgt. De beleggingen vinden in principe virtueel plaats. Veel beleggers houden zich vooral bezig met aandelen in bedrijven. Op redelijk korte termijn worden aandelen gekocht en vervolgens verkocht, terwijl de prijs van deze aandelen constant fluctueert.

Om te beleggen is het vooral belangrijk om eerst kennis op te doen. Gelukkig is het mogelijk om te wennen aan de wisselkoers met gebruik van nepgeld, zodat u geen risico loopt. Jouw winst is afhankelijk van je kennis van de markt, maar ook van simpel geluk. Beleggen is niet aan te raden als je onzeker bent of als je weinig financiële speelruimte hebt.

2. Investeer in veelbelovende projecten

De opkomst van de deeleconomie zorgt steeds meer voor een zogenaamde uberisatie van diensten. Ook in de wijze waarop je kan investeren, heeft de afgelopen jaren veel verandering plaatsgevonden. Door gebruik te maken van online netwerken, heb jij als individu meer opties. Een goed voorbeeld hiervan is de opkomst van crowdfunding. Hierbij investeren mensen die geïnteresseerd zijn in een product in het verantwoordelijke bedrijf.

Het grootste crowdfunding platform, namelijk Kickstarter, geeft de investeerders helaas geen aandeel in de gefinancierde bedrijven. Een product dat succesvol wordt gefinancierd op Kickstarter zou dus miljarden euro’s kunnen opleveren, maar als investeerder zal je daar niets van terugzien. Je krijgt enkel de beloofde beloningen, welke afhangen van de grootte van je investering. Gelukkig zijn er alternatieven waarbij je wel rendement kan behalen. Een aantal Belgische voorbeelden zijn Crofun en Angel.

3. Bied als particulier leningen aan

Inmiddels bestaat er ook een soort crowdfunding platform voor leningen, waar je als investeerder kan investeren. Mozzeno, de eerste Belgische aanbieder van crowdfunding leningen, maakt het mogelijk voor Belgen om leningen aan te vragen via particuliere investeerders. Je kan dus zelf investeren en zo Belgen helpen met het opzetten van hun projecten.

Het risico is eerder beperkt, aangezien je niet de hele lening onderschrijft. In plaats daarvan is de lening opgesplitst in kleinere stukken. Je moet minimaal 500 euro op je investeerdersaccount storten en kan vervolgens investeringen doen van 25 euro of meer. Verder worden de leningen in verschillende risicoklassen opgedeeld, zodat je het op veilig kan spelen met investeringen in ontleners met een laag risico. Voor meer informatie kun je het aanbod van Mozzeno bekijken en vergelijken.

Er zijn dus tal van manieren om jouw geld voor je te laten werken, wat vooral interessant is geworden door de lage spaarrentes, waardoor spaarrekeningen momenteel weinig opleveren. Door te beleggen kan je veel geld verdienen, maar het is een ingewikkelde en risicovolle bezigheid. De deeleconomie maakt het echter veel toegankelijker om winst te behalen met kleine bedragen en daardoor een verlaagd risico.

(nk) - Met dank aan TopCompare

23 oktober 2018
Anderen bekeken ook