Vorige

1 van 635

Volgende
Volgend artikel:

20% meer zieke werknemers door corona

1 op 10 neemt geen lunchpauze

5 oktober 2010
Tien procent van de werknemers werkt ’s middags gewoon door zonder te lunchen. Twee op drie neemt wel even tijd om te eten, maar doet dat gewoon aan zijn bureau of op zijn werkplek.
lunchen achter de computer is niet gezond

Dat blijkt althans uit de resultaten van een enquête bij vijfduizend Britse werknemers. Als het druk is, gaat er bij het grootste deel van de bevraagden gemiddeld een kwartier van de lunchtijd af. Gestreste werknemers nemen door de bank genomen dan ook slechts 16 minuten middagpauze.

60 minuten pauze

Alles bij elkaar neemt niet meer dan drie procent een uur de tijd voor zijn of haar lunch. Nochtans raden voedingsdeskundigen aan om ‘s middags zestig minuten te pauzeren.

Hr-managers nemen de kortste middagpauzes. Meer dan de helft speelt zijn lunch op minder dan tien minuten naar binnen. Medewerkers van de klantenservice houden er de beste gewoontes op na: zes op tien neemt een uur middagpauze, ongeacht de hoeveelheid werk die op hen ligt te wachten.

Slechte voor de gezondheid

Voedingsdeskundige Chris Fenn gaf in de Daily Mail te kennen dat het overslaan van de lunch een vaak voorkomende maar slechte gewoonte is. Ook haastig eten is erg slecht voor de gezondheid. “Wie snel eet, zet zijn spijsverteringsstelsel onder druk. Je krijgt te veel lucht binnen, waardoor je pijn krijgt en je jezelf ongemakkelijk voelt.”

Het onderzoek, dat er kwam op initiatief van de farmaceut WindSetlers, wees ook nog uit dat een kwart van de bevraagden sinds het begin van de economische crisis zijn eigen lunch meebrengt naar het werk om kosten te sparen.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14174 andere jobs