Het loon van een lector: 2.987 euro netto

We vroegen aan Inge (51) uit Willebroek hoeveel zij verdient en wat ze precies doet.

23 februari 2018

Delen

Inge Van de Venne
  • Leeftijd: 51
  • Gemeente: Willebroek
  • Beroep: lector
  • Studies: Licentiaat Communicatiewetenschappen
  • Privé: alleenstaande
  • Bruto maandloon: € 5.500
  • Netto maandloon: € 2.987
  • Extralegale voordelen: /

Wat doe je als job?

Ik geef les aan AP Hogeschool. Mijn taken zijn evenwichtig verdeeld tussen lesgeven, coachen en coördineren. De afgelopen twee jaren heb ik een zijsprong gemaakt en werkte ik als directeur van een secundaire school, maar dat vond ik minder leuk. Ik ben veel liever bezig met de studenten. Ik geef de vakken Medialandschap en Research, en organiseer bootcamps voor de studenten. Vroeger gaf ik enkel les in de richting Journalistiek, maar vandaag geef ik ook les aan Communicatiemanagement.

Doe je je job graag?

Absoluut, anders was ik nooit teruggekomen naar de hogeschool. Het contact met jonge mensen vind ik fijn, en ook heel de mediawereld blijft boeien. De combinatie van die twee, jonge mensen inzicht doen krijgen in de communicatiewereld, dat is wat ik graag doe.

Wat vind je van je loon?

Ik ben heel blij met mijn loon. Ik heb natuurlijk ook wel 23 jaar anciënniteit, een beginnend lector start zo niet.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk fulltime. Lesgeven is echt wel meer dan een twintigtal uur werk zoals mensen soms denken. Nu bijvoorbeeld, zit ik thuis, maar ik heb een 200-tal papers en nog eens evenveel examens binnen gekregen, dus daar ben ik wel even zoet mee. Het is dus niet omdat je als leerkracht misschien vaker thuis bent, dat je niet aan het werk bent.

Spaar je?

Ik probeer elke maand te sparen. Sowieso doe ik aan pensioensparen, maar ik probeer ook heel traditioneel maandelijks iets op een spaarboekje te zetten. Tijdens maanden waarin hoge rekeningen binnenkomen, is dat bedrag weleens wat minder. Eens mijn huis afbetaald is, zal dat dan weer iets makkelijker lukken.

Wat is je grootste kost?

De afbetaling van mijn huis.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Een dure auto. Ik lig niet echt wakker van met welk merk of model ik rond rij. Een auto moet voor mij niet chique of bijzonder zijn.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan reizen en kleren. Maar toch vooral dat eerste. Als lector heb ik veel verlof, en natuurlijk wil je dan af en toe op vakantie. Maar dat is toch telkens een hele hap uit je budget.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik hoop vooral dat mensen het niet aan mij zouden zien als ik de lotto zou winnen. Natuurlijk geeft het een gerust gevoel als je altijd iets achter de hand hebt voor wanneer er iets onverwachts gebeurt, maar spectaculaire aankopen zou ik niet doen. Misschien zou ik nog wat dingen aan het huis hier aanpakken, nieuwe ramen laten zetten, bijvoorbeeld. En ik zou ervoor zorgen dat mijn dochter een goede start krijgt als ze vandaag of morgen het huis uit gaat. Maar verder wil ik blijven doen wat ik nu doe. Ik vind mijn job leuk, en ik heb geen idee van wat ik thuis zou zitten doen.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

De job werd bewaard

Je kan je bewaarde jobs terugvinden onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en in Mijn Jobat.

Wil je ze ook op andere toestellen kunnen bekijken? Meld je dan aan.