Bedrijfswagen blijft cruciaal in aantrekken werknemers
Niemand zegt nee tegen een mooie loonbrief, maar geld is het niet enige dat telt. De bedrijfswagen blijft een overtuigingsmiddel om talent binnen te halen.
Dat blijkt uit cijfers van Arval, naar eigen zeggen marktleider op de Belgische leasingmarkt. In 2021 waren meer dan 11 procent van alle door Arval ingeschreven bedrijfswagens 100 procent elektrische voertuigen. Dat zijn drie keer meer bestellingen voor dit type voertuig dan eind 2020. De hele leasingsector klopt qua elektrisch aandeel af op 7 procent, blijkt uit een analyse van de voorlopige cijfers.
Enkel nog elektrische bedrijfswagens? 8 vragen beantwoord
Vooral de laatste maanden gaat het hard. “Meer dan één op de vijf bestellingen die wij vandaag voor onze klanten plaatsen, zijn 100 procent elektrische personenwagens”, vertelt Vincent Vanden Bossche, electric vehicle manager bij Arval. “De aangepaste autofiscaliteit zorgt voor een ware rush op elektrische bedrijfswagens. Het overtreft onze stoutste verwachtingen.”
Het aandeel van benzinewagens, plug-inhybrides en 100 procent elektrische wagens is met telkens ongeveer 20 procent even groot. Was de leasingmarkt in ons land traditioneel een dieselmarkt, dan is het tij aan het keren. In 2020 stond de dieselwagen nog in voor 56 procent van de markt, vorig jaar voor 42 procent.
Extra: Bedrijfswagen blijft cruciaal in aantrekken werknemers
De top 5 van populairste 100 procent elektrische bedrijfswagens ziet er als volgt uit:
Lees ook: De 10 populairste bedrijfswagens van het moment
(William Visterin) - Bron: Arval, cijfers voor 2021
10 januari 2022Niemand zegt nee tegen een mooie loonbrief, maar geld is het niet enige dat telt. De bedrijfswagen blijft een overtuigingsmiddel om talent binnen te halen.
De verdere elektrificatie van het bedrijfswagenpark raakt in een stroomversnelling. Wat zijn de gevolgen voor werknemers, en wat als je geen bedrijfswagen wil?
De bedrijfswagen zal ook na de coronapandemie een belangrijke extralegale manier van verlonen blijven in heel wat bedrijven.
Steeds vaker houden bedrijven bij het samenstellen van hun wagenpark rekening met de milieuvriendelijkheid. Maar wat is de groenste bedrijfswagen?
De gemiddelde werknemer verdient 3.783 euro bruto per maand. Dat blijkt uit het Jobat Salariskompas. En ook de extralegale voordelen zijn meer dan ooit van tel.
Je hebt het mobiliteitsbudget enerzijds, het cafetariaplan anderzijds. Wat zijn de voor- en nadelen van beide formules? En wat wordt de impact van telewerken?
De fiets is populairder dan ooit. Niet alleen om in het weekend een tochtje door de velden of langs het kanaal te maken, maar ook om naar kantoor te rijden.
De coronacrisis heeft het thuiswerken een stevige boost gegeven. Ruim één op drie van de werknemers werkte in 2022 regelmatig of soms thuis.
Met ‘De 19 dingen die je nooit met collega’s moet doen’ brengt columniste Japke-d. Bouma een boek vol ironische kantoorlijstjes en carrièreweetjes.