Mobiliteit
Vorige

1 van 95

Volgende
Volgend artikel:

Betaal jij voortaan meer voor je bedrijfswagen? Nieuwe regels sinds 1 juli 2023

Wordt jouw bedrijfswagen elektrisch?

Bedrijfswagen elektrisch
Vorig jaar werden er in ons land drie keer meer 100 procent elektrische bedrijfswagens besteld. Koning diesel wankelt als marktleider op zijn troon.

Dat blijkt uit cijfers van Arval, naar eigen zeggen marktleider op de Belgische leasingmarkt. In 2021 waren meer dan 11 procent van alle door Arval ingeschreven bedrijfswagens 100 procent elektrische voertuigen. Dat zijn drie keer meer bestellingen voor dit type voertuig dan eind 2020. De hele leasingsector klopt qua elektrisch aandeel af op 7 procent, blijkt uit een analyse van de voorlopige cijfers.

Enkel nog elektrische bedrijfswagens? 8 vragen beantwoord

En de diesel?

Vooral de laatste maanden gaat het hard. “Meer dan één op de vijf bestellingen die wij vandaag voor onze klanten plaatsen, zijn 100 procent elektrische personenwagens”, vertelt Vincent Vanden Bossche, electric vehicle manager bij Arval. “De aangepaste autofiscaliteit zorgt voor een ware rush op elektrische bedrijfswagens. Het overtreft onze stoutste verwachtingen.”

Het aandeel van benzinewagens, plug-inhybrides en 100 procent elektrische wagens is met telkens ongeveer 20 procent even groot. Was de leasingmarkt in ons land traditioneel een dieselmarkt, dan is het tij aan het keren. In 2020 stond de dieselwagen nog in voor 56 procent van de markt, vorig jaar voor 42 procent.

Extra: Bedrijfswagen blijft cruciaal in aantrekken werknemers

Top 5 elektrisch

De top 5 van populairste 100 procent elektrische bedrijfswagens ziet er als volgt uit:

  1. Serie-X3 (BMW)
  2. E-Tron (Audi)
  3. Model 3 (Tesla)
  4. ID.4 (Volkswagen)
  5. XC40 (Volvo)
Lees ook: De 10 populairste bedrijfswagens van het moment

(William Visterin) - Bron: Arval, cijfers voor 2021

10 januari 2022
Anderen bekeken ook