Jobs met toekomst
Vorige

1 van 493

Volgende
Volgend artikel:

Doet de dokter binnenkort nog je consultatie?

Wie wil er schilder-decorateur worden?

Schilder decorateur
De Bouwunie en Confederatie Bouw starten met een campagne om het beroep van schilder-decorateur in de verf te zetten. Dat is nodig om de instroom aan geschoolde schilders te verhogen. “Sommige scholen stoppen met de opleiding ervoor.”

De Paint Panter-campagne is bedoeld voor twaalf- tot zestienjarigen die via de secundaire school kunnen kiezen voor het beroep van schilder-decorateur. Ze komt met een wedstrijd en filmpjes van het schilderen van een wonderwall. “De drijfveer van de actie is om een grotere instroom van jonge werkkrachten te bewerkstelligen”, vertelt Wannes Staelens van de Bouwunie.

“Schilder-decorateur is nog net geen knelpuntberoep. Met deze actie willen we vermijden dat het helemaal een knelpunt wordt”, stelt Staelens, die ook vaststelt dat steeds meer secundaire scholen hun opleiding schilder/decoratie schrappen wegens te weinig gegadigden.

Kilometers

De Paint Panter-actie is het eerste deel van de campagne om het beroep interessanter te maken. In mei volgt een campagne voor volwassenen die zich kunnen omscholen. De initiatiefnemers willen ook misverstanden wegwerken.

“Schilder-decorateur is een creatief en sociaal beroep en je werkt zelfstandig. De voldoening is ook groot omdat je vaak als een van de laatsten komt op een bouwproject, waardoor je het geheel mee kan afwerken”, oppert Staelens. Bovendien is de schilder intussen een volwaardige decorateur geworden. “Het is een misvatting dat je in dit beroep alleen maar kilometers muren moet schilderen. Je bent adviseur en uitvoerder voor het totaalinterieur.”

Op zoek naar een (nieuwe) bouwjob? Bekijk de actuele vacatures...

(William Visterin)

11 maart 2021

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook