Jaarlijkse vakantie
Vorige

1 van 176

Volgende

6 op de 10 werknemers zien op tegen vakantie

Uit onderzoek van het uitzendbedrijf Unique bij 590 respondenten blijkt dat maar liefst 62 procent van de Nederlandse werknemers niet onbezorgd op vakantie vertrekt. Het aantal medewerkers dat opziet tegen de vakantieperiode is ten opzichte van vorige jaren gestegen.
#

Het onderzoek, dat jaarlijks wordt uitgevoerd en tracht na te gaan hoe werknemers tegenover de zomerperiode staan, toont aan dat een grote meerderheid van de werknemers de vakantieperiode geen pretje vindt. Een kwart hiervan weet met zekerheid dat het werk zal blijven liggen tijdens de vakantie. Toch probeert 37 procent de zorgen hierover van zich af te zetten en van een deugddoend verlof te genieten.

Jobstudenten

38 procent van de ondervraagde werknemers gaat de vakantieperiode wél zonnig tegemoet, onder meer dankzij de inschakeling van jobstudenten (6 procent) en een goede onderlinge verdeling van het werk (32 procent). In 2012 lag het percentage werknemers die opzien tegen vakantie op 52 procent, het jaar voordien was dit met 33 procent nog lager.

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “Dat er nu minder mensen met een gerust hart op vakantie gaan, kan samenhangen met de stagnatie in het aanbod van vakantiejobs. Recent onderzoek van FNV Jong toont aan dat 59 procent van de Nederlandse jongeren geen vakantiewerk kan vinden. Juist zij kunnen de vakantiepiek opvangen. Ook een strakke interne planning kan bijdragen om de zomerperiode te overbruggen. Na een jaar hard werken zou iedereen moeten kunnen genieten van een welverdiende vakantie.”

(nm) - Bron: Unique.nl 

26 juli 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook