Ongewenst gedrag
Vorige

1 van 239

Volgende
Volgend artikel:

Niet-rokers krijgen 6 dagen extra vakantie

Welke beroepen zijn het meest ontrouw?

Ontrouw op het werk
Van alle jobs rijden sales en leraars het vaakst een scheve schaats.

Er zijn diverse studies over werk, maar de rondvraag die casinoketen Rant liet uitvoeren is opmerkelijk. Het onderzocht welke jobs het meest risico lopen op affaires op het werk. Verkopers staan hierbij bovenaan de lijst. Zij maken 14,5% uit van de 1.644 respondenten in het onderzoek die hun ontrouw opbiechtten.

Een relatie op het werk: de do’s en don’ts

Op de tweede plaats (13,7%) staan leerkrachten en docenten, gevolgd door zorg (12,5%), transport (9,8%) en horeca (7,7%). De meest ‘veilige’ beroepen voor partners zijn die waar hun wederhelft werkt als wetenschapper of consultant (allebei 0,1%).

Het verschil met de percentages bij de verkopers is dus groot. De onderzoekers wijzen voor verkopers op vaak onregelmatige werktijden en talrijke netwerkevenementen. “Dat plaatst deze beroepsgroep op de voorgrond als een uitstekende broedplaats voor ontrouw”, zo klinkt het.

Een relatie met een collega: wat zijn de regels?

Verschillende vormen

Hoe begint de affaire? Doorgaans op de werkplek zelf: van informeel kantoorgeklets tot regelmatige koffiepauzes voor bijna een kwart van de opbiechters. Communicatie via sms'jes, telefoongesprekken en sociale media was goed voor 21% terwijl ongeveer een gelijkaardig percentage meegaf dat de affaire opbloeide tijdens bijeenkomsten of evenementen op het werk.

Ten slotte nog meegeven dat de onderzoekers een affaire wel breed interpreteren: van geflirt met collega’s (wat voor de meesten van tel is) of het sturen van persoonlijke berichten tot een langdurige liefdesrelatie.

Lees ook: 7 signalen dat je collega verliefd op je is

Beroepen en sectoren met meeste affaires op het werk

Ontdek: Wat heeft je baas te zeggen over je liefdesrelatie op het werk?

(William Visterin) - Bron: Rant 2023

10 november 2023

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook