Jobs met toekomst
Vorige

1 van 484

Volgende
Volgend artikel:

Werken in de sport met 10,9% toegenomen

Wat verdient een moderne butler?

Butlers zijn niet iets uit het verleden of uit series. Integendeel. De job van butler is weer aan een opmars toe, zij het in een geüpdatete versie.
#

Wie aan een butler denkt, denkt misschien aan series zoals Upstairs, Downstairs (Mr. Pritchard), Downton Abbey (Charles), The Fresh Prince of Bel-Air (Geoffrey), The Nanny (Niles) of de kaskrakers The Butler (Cecil Gaines) en Batman (Alfred). Maar het is zeker geen beroep dat enkel nog op het scherm terug te vinden is. Meer en meer mensen voelen zich geroepen om de rol van butler op te nemen. 1,6 miljoen in Londen alleen al, om precies te zijn.

Moderne jobinvulling

De job is ondertussen een pak breder geworden. Een butler moet alles kunnen. Hier zijn dan ook speciale opleidingen voor.

Voor zo’n 70.000 euro per jaar is hij of zij privéleraar of privélerares, persoonlijk assistent en soms personal shopper, chauffeur, adviseur en staat hij of zij nog steeds in voor het schenken van de drankjes van de werkgever. Flexibiliteit en nauwkeurigheid gaan dus hand in hand bij deze functie.

Flexibiliteit

Flexibiliteit, want de job van butler beperkt zich niet tot traditionele kantooruren. Het zijn vaak lange dagen, zelfs al zijn veel butlers ondertussen niet meer steevast ‘inwonend’, het lijkt nog steeds zo. Je dag begint voor die van je werkgever, gewoonlijk rond 7 uur ’s morgens en eindigt vaak pas als iedereen is gaan slapen. En daarbuiten ben je eigenlijk nog steeds bereikbaar, want een butler ben je 24 op 24 uur.

De functie is steeds minder gebonden aan de 4 muren van het huis van de werkgever. Reist de werkgever met zijn gezin de wereld rond, dan gaat de butler vaak mee. Zo zijn er een hoop butlers op het privéjacht van de werkgever tewerkgesteld of lopen de taken door op het privévliegtuig. Zeg daarom niet gewoon ‘huishoudhulpje’ tegen een butler, maar vergelijk hem of haar met een lifestyle manager.

Voel jij je geroepen?

(sjv) - Bron: Manners

15 juli 2019

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte