Stress
Vorige

1 van 505

Volgende
Volgend artikel:

Minder stress door minder e-mails: 5 tips

Wat doet corona met jouw mentale gezondheid?

mentale gezondheid
Niet iedereen wordt zwaarmoedig van de coronacrisis en bijhorende maatregelen. Toch zijn ook de psychosociale gevolgen ervan niet te onderschatten. In functie hiervan brengen HR-dienstverlener Itzu en OThor een scan om dit alles in kaart te brengen.

Het medische tijdschrift ‘The Lancet’ publiceerde recent een overzicht van bestaande studies over de gevolgen van quarantaine en isolatie (zoals thuiswerk) op de psychische gezondheid. Hoe langer de isolatie, hoe meer kans op psychische klachten. Zo zou 65 procent van alle werknemers sinds de coronacrisis kampen met stress of angst.

Het is met deze cijfers in de hand dat Itzu en OThor hun MyMindScan voorstellen, een wetenschappelijke toepassing om je veerkracht in kaart te brengen. Zo kom je na twintig minuten te weten hoe je er aan toe bent. “De tool bestaat uit vijf vragenlijsten, aangevuld met vier neurologische testen om het geheel nog meer te kunnen objectiveren”, vertelt Astrid De Zutter, HR consultant bij Itzu.

Aapje

De online test zorgt ervoor dat bepaalde hersendelen geactiveerd worden en zo gemeten. “Ik vergelijk stress wel eens met een aapje dat plaats inneemt in je brein. Hoe groter het aapje, hoe meer plaats voor stress. Hoe kleiner dat aapje, hoe meer hersenactiviteit heb je ter beschikking om zelf naar oplossingen te zoeken en mogelijkheden te zien?” stelt De Zutter.

Concreet geeft de MyMindScan tool deelnemers een mental health score en advies op basis van zes factoren: persoonlijkheid, perfectionisme, recuperatie, motivatie, centraal zenuwstelsel en belastbaarheid. De tool kan worden ingezet bij loopbaanbegeleiding of in organisaties bij medewerkers.

Lees ook: Zo blijf je positief denken ondanks corona: 7 tips

(William Visterin)

28 oktober 2020

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook