Vorige

1 van 15

Volgende
Volgend artikel:

Mijn failliete ex-werkgever heeft mijn vakantiegeld niet gestort. Kan ik nog vergoed worden?

Vrouw beslist over vakantiegeld

14 juni 2011
In een gemiddeld gezin brengt de man nog steeds het meeste geld in het laatje, maar vrouwen hebben daarom niet minder te zeggen over wat er met dat geld moet gebeuren. En dat geldt al evenzeer voor het vakantiegeld.
Vakantiegeld

Mannen verdienen meestal meer dan hun echtgenote. In twee derde van de gezinnen heeft de man het hoogste inkomen, zo blijkt uit een recente peiling van het Economisch Bureau van ING bij meer dan 50.000 mensen.

Mannen zijn vaak wat ouder dan hun vrouw, waardoor ze ook al verder staan in hun carrière. Vrouwen steken vaak ook meer tijd in de zorg voor hun kinderen en worden bovendien voor hetzelfde werk gemiddeld nog altijd minder betaald dan hun mannelijke collega’s.

Vrouw vs. vakantiegeld

Slechts in een kwart van de gevallen is het inkomen van de vrouw het hoogst. Dat wil echter niet zeggen dat zij weinig inbreng hebben in wat er met dat geld moet gebeuren.

Ook de besteding van het vakantiegeld wordt in de meeste gevallen (45 procent) door de vrouw bepaald. In 27 procent van de gevallen is het de man, de rest heeft geen rolverdeling. Slechts in een kwart van de gezinnen beslist de man wat er met het vakantiegeld moet gebeuren.

(mo)   

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17580 andere jobs