Collega's
Vorige

1 van 574

Volgende
Volgend artikel:

Ruim je werkplek op en ... krijg promotie

Verliefd op een collega? 9 do's en don'ts

Verliefd op een collega
Een kusje aan de koffieautomaat of een stiekeme aanraking tijdens een vergadering. Een relatie op het werk is heel spannend, maar kan leiden tot problemen. Ben je verliefd op een collega? Met deze do’s en don’ts weet je precies wat je moet doen!

Do’s

1. Respecteer de regels

Heeft je bedrijf strikte regels rond relaties op het werk? Respecteer die dan. Het laatste wat je wil is dat je collega’s je negeren of dat je je job verliest.

2. Stel prioriteiten

Jobs liggen niet voor het rapen. Ben je tot het uiterste moeten gaan om je plekje te veroveren? En doe je je job met hart en ziel? Stel dan prioriteiten: je job of je relatie.

3. Vergeet de baas

Mannen en vrouwen in topfuncties zijn populair. Ze hebben een succesvolle carrière, zien er vaak goed uit en werken hard. Maar aanpappen met je baas is absoluut not done. Je wilt toch niet dat je collega’s denken dat je op die manier naar boven wil klimmen? Zelfs al zijn je gevoelens echt, de roddels zullen je droomrelatie al snel in een nachtmerrie veranderen. Begin dus best niets met je baas. 

Extra: Heb jij een klik met je baas?

4. Blijf professioneel

Als je de hele dag in elkaars buurt bent, is het moeilijk om van elkaar af te blijven. Bewaar die passionele kus voor thuis. Op kantoor toekijken terwijl twee mensen elkaar de kleren van het lijf scheuren, kan voor oncomfortabele situaties zorgen. Je komt ook minder professioneel over. Boycot je eigen carrière niet. 

5. Praat met je grote liefde

Goed communiceren met je partner over je relatie is enorm belangrijk. Weeg samen de voor- en de nadelen af.

Lees ook: 7 signalen dat je collega verliefd op je is

Don’ts

1. Seks na de eerste date

Ben je na een avondje stappen met die knappe collega in bed beland? Geen probleem, tenminste als er geen gevoelens in het spel zijn. Ben je al een tijdje verliefd? Dan is de kans op een gebroken hart groot. Dat heeft natuurlijk ook een impact op je professionele leven. Denk eraan: vriendschap is de perfecte basis van een relatie.

2. Open kaart spelen

Is je collega je grote liefde? Dan houd je je relatie beter geheim op het werk. Zo voorkom je roddels van andere collega’s en riskeer je niet om ontslagen te worden. Maar hou er rekening mee dat het niet makkelijk is. Een foto op Facebook raakt al snel tot op het werk.

3. Slecht praten achter de rug

Jammer genoeg lopen veel relaties slecht af. Laat je dus niet uit over die ene collega waar je iets mee hebt gehad, want daardoor kun je in de problemen komen.

CHECK: 5 tips om roddelen op het werk te voorkomen

4. Kampen vormen

Ruzie over de vakantiebestemming? Of over je nieuwe schoonfamilie? Laat discussies gewoon thuis. Ook als jullie niet meer bij elkaar zijn, is het voor je collega’s moeilijk. Zeker wanneer ze ook met je ex bevriend zijn.

Een relatie op het werk: de do’s en don’ts

(dt/em) - Bron: Zoosk 

14 februari 2021
Anderen bekeken ook