Vorige

1 van 467

Volgende
Volgend artikel:

Werken in coronacrisis: financial & HR-officer Katrien getuigt...

1 op 10 mag niet verliefd worden op collega

21 februari 2013
Een studie van de Nederlandse jobsite NationaleVacaturebank wijst uit dat meer dan de helft van de werknemers al eens verliefd is geweest op een collega. Slechts in één op de tien gevallen wordt liefde op het werk echter niet getolereerd door de werkgever.
toetsenbord hartje liefde

Daarnaast toont het onderzoek, dat werd uitgevoerd bij ruim 1.000 respondenten, aan dat 23 procent van de ondervraagden al vaker dan één keer gevoelens heeft gehad voor een collega en dat bij 29 procent de liefde wederzijds was.

Bijna een derde is van mening dat liefde op de werkvloer niet kan. Een op de tien gaf aan dat bij hen op het werk direct ontslag volgt wanneer collega's een relatie hebben. Bij zeven procent van de respondenten worden verliefde collega's niet als een probleem aanschouwd, 18 procent vindt liefde tussen collega's eerder onprofessioneel.

Liefde = geen probleem

Van de ondervraagde werkgevers vindt maar liefst 64 procent een relatie tussen twee werknemers geen enkel probleem, zolang het werk er maar niet onder lijdt.

"Zijn u en uw collega echt verliefd? Wees er dan eerlijk over tegen uw baas. De kans is groot dat uw werkgever er geen problemen mee heeft, zolang jullie je werk goed blijven doen. Maar wees ook realistisch: staat het uw werk wel in de weg, dan kunt u misschien beter op zoek gaan naar een andere baan", aldus Joop Uitendaal van NationaleVacaturebank.

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14605 andere jobs