Vorige

1 van 466

Volgende
Volgend artikel:

Werken in coronacrisis: managing director Karolien getuigt...

Verboden te kussen op kantoor

30 oktober 2014
Elkaar begroeten met een zoen: in Frankrijk en Wallonië is het de gewoonste zaak van de wereld, maar in Duitsland stoot het oprukkende fenomeen op heel wat weerstand. De Duitse etiquettegroep Knigge noemt het zelfs een vorm van ‘terrorisme’.
Kussen

Het genootschap Knigge wil dat er een verbod komt op zoenen op de werkvloer. Het geven van een of twee kussen op de wang komt in Duitsland steeds vaker voor als groet.

Erotische gevoelens

Naar eigen zeggen kreeg het Duitse genootschap al heel wat telefoontjes van werknemers die niet weten wat ze moeten doen wanneer iemand bij wijze van groet een zoen wil geven. Knigge ziet de Franse manier van begroeten dan ook graag snel verdwijnen in Duitsland.

‘Er hoort niet gezoend te worden, althans, niet op de werkvloer. Voor velen blijft het vermoeden dat er sprake is – of zou kunnen zijn – van erotisch gerelateerde gevoelens. Zoenen op het werk werkt bij de meeste mensen op hun zenuwen’, zo zegt Hans Michael Klein, voorzitter van Knigge.

Respectabele afstand

Klein voegt eraan toe dat hij de Franse en Russische gewoontes wel respecteert, maar dat hij ze liever niet terugziet in zijn eigen land. Bij het begroeten van een vreemde is het beter om een respectabele afstand bewaren, zo vindt het genootschap. Het schudden van de hand of een knikje met het hoofd volstaat.

(mo)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14855 andere jobs