Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 841

Volgende

Suiker maakt je slimmer

4 februari 2010
Voordat je met je baas aan de onderhandelingstafel plaatsneemt, is een dosis suiker aangewezen. Zo maak je slimmere beslissingen die je achteraf niet zuur opbreken.
suiker - snoep - zoetigheid

Als je een wending wil geven aan je carrière moet je lastige beslissingen durven nemen. Alleen de beste keuze levert je dan die gewenste verlofdagen of loonsverhoging op. Een dosis suiker kan je daarbij helpen.

Suiker maakt je slimmer, aspartaam niet

Vijfenzestig studenten mochten in een experiment van de Universiteit van South Dakota kiezen tussen: morgen een kleine som geld krijgen of een hoger bedrag in de toekomst. Binnen 10 minuten na het drinken van een frisdrank met suiker kozen deelnemers vaker voor de toekomstige, hogere beloning, meldt Faqt. Ze zagen in dat uitstel hen meer opleverde en onderhandelden daar slimmer over.

Een groep die drank met de kunstmatige zoetstof aspartaam had gedronken, koos opvallend vaker voor de snelle beloning. Aspartaam is wel zoet, maar bevat geen echte suiker en laat je dus op je honger zitten.

Evolutietheorie

De wetenschappers koppelen hun verklaring aan de evolutietheorie. Onze voorouders zouden met een volle maag geen energie verspillen aan de jacht op een kleine prooi. Alleen een jacht die veel oplevert is dan nog de moeite. Zonder honger, of met voldoende suiker, kan je weerstaan aan een directe beloning. Als je wil vermijden dat je te snel toehapt op aanlokkelijke voorstellen aan de onderhandelingstafel moet je een lege maag vermijden.

(ab) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook