Gelukkig op het werk Vorige

1 van 860

Volgende

Raak je depressief van je werk? Drie tips!

Ben je erg ontevreden over je werk? Dan is het best een zware opgave om jezelf dagelijks naar je bureau te slepen. Hoe maak je er toch het beste van?

4 februari 2010

Delen

depressief op het werk

Het probleem kan verschillende oorzaken hebben: een onhebbelijke baas, te weinig verloning, te hoge werkdruk… Vergeet niet dat een deel van het probleem sowieso bij jou ligt. Ook de oplossing ligt daardoor al deels in jouw handen, meldt Managersonline. Drie tips om je carrière terug met andere ogen te bekijken.

  1. Realistisch blijven
    Iedereen wordt vandaag geconfronteerd met de crisis die extra stress en onzekerheid oplevert. Vandaag zijn de omstandigheden niet gunstig om aan een impulsieve carrièreverandering te beginnen. Bedenk toch dat je niet eeuwig hoeft vast te zitten op een deprimerende werkplek. Wil je veranderen van baan? Kijk al aandachtig rond waar er nieuwe kansen liggen. Maak bijvoorbeeld een e-mail alert aan onder Mijn Jobat, zo krijg je interessant aanbiedingen rechtstreeks in je mailbox.
  2. Actie
    Proactief zijn, is aangewezen. Denk na over waar je naartoe wilt, overleg daarover eens met je vrienden. Trek de deur van je huidige werkgever niet te snel dicht. Je kan eerst vragen of er misschien nog een andere functie vrijkomt die je beter zou liggen. Je kan ook een opleiding volgen die zeker nieuwe kansen met zich meebrengt.
  3. Positief blijven
    Een werkdipje los je niet op door jezelf in beklag te wentelen. Ga na welke dingen er wel leuk zijn aan je baan. Leuke collega’s, extralegale voordelen, een mooie bedrijfsfilosofie of een ligging vlakbij je woning. Misschien onderwaardeer je pluspunten die je in een andere baan niet zal kunnen ervaren. Verleg je focus in deze richting en je zal je meteen stukken beter voelen.
  

(ab) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?