Waarom vind ik moeilijk een job?
Vorige

1 van 334

Volgende

Op zoek naar een job? Ga bedelen!

13 augustus 2010
In economisch moeilijke tijden moeten werkzoekenden nog meer creativiteit aan de dag leggen dan anders. De Canadese Nicole McPhail verzon een wel erg originele methode om werk te vinden. Ze ging – letterlijk – bedelen om een baan.
Nicole McPhail
Nicole McPhail

McPhail verhuisde vorig jaar naar Toronto om er aan de slag te gaan bij een klein communicatiebedrijfje. Na enkele maanden eindigde dat avontuur abrupt en de 26-jarige vrouw moest op zoek naar ander werk. Dat liep niet bepaald van een leien dakje. Meer dan een half jaar lang belde en mailde McPhail erop los. Ze verstuurde haar cv maar liefst 140 keer, maar zonder resultaat.

Ten einde raad

McPhail kwam – de wanhoop nabij – tot een drastisch besluit. Op een drukke dinsdagmiddag stelde ze zich op bij een kruispunt in het centrum van Toronto. In haar handen hield ze een kartonnen bordje met de tekst: “Hebt u een job voor mij?” Na anderhalf uur bedelen had McPhail al heel wat resultaat. Ze deelde 15 cv’s uit en kreeg verschillende visitekaartjes toegestopt. Bovendien werd ze uitgenodigd voor drie sollicitatiegesprekken.

Tijdens de daaropvolgende dagen had McPhail nog meer succes. De Canadese hoopt dat ze de job van haar leven tegen 31 augustus heeft gevonden.

(mo) - Bron: Saturday's Globe and Mail 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook