Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 545

Volgende

Ook in coronatijden zoekt De Lijn 120 techniekers

Aangepaste corona-dienstregeling of niet: dit jaar wil De Lijn nog 120 technici aanwerven. Maar de rijopleiding voor chauffeurs staat even ‘on hold’.

Wat technici betreft, gaat het heel breed, bevestigt Sonja Loos, woordvoerster bij De Lijn. “Van mecaniciens en elektronici die sleutelen aan onze bussen, over monteurs die werken aan onze traminfrastructuur tot medewerkers die onze gebouwen onderhouden.”

Was er bij De Lijn niet eerder nood aan chauffeurs dan aan technici? “Beide”, aldus Loos. “Wat chauffeurs betreft, hebben wij het voorbije jaar al een serieuze inhaalbeweging gemaakt. Er zijn er 624 bijgekomen, maar daarmee zijn we er nog niet”, vertelt ze. “We zetten onze inspanningen de komende maanden dan ook verder. Door de coronamaatregelen hebben we onze rijscholen wel moeten sluiten. Momenteel kunnen er dan ook geen chauffeurs starten met hun opleiding.”

Vandaar dat ze Bij De Lijn nu vooral focussen op functies waarvoor ze wél meteen kunnen rekruteren. “Bij onze technische diensten hebben we nog heel veel mensen nodig. Daarvoor doen we beroep op virtuele sollicitaties.”

Antwerpen

Het rekruteren van technici is, volgens Loos, niet zo urgent dat ze met grote gaten zitten. “Maar wij willen natuurlijk vermijden dat die grote tekorten er komen”, stelt Loos, die ook wil benadrukken dat De Lijn meer en meer te maken krijgt met nieuwe technologieën zoals hybridebussen, elektrische bussen en nieuwe tramvoertuigen. “Wij zijn echt wel in beweging.”

Momenteel heeft De Lijn 15 verschillende vacatures in de provincie Antwerpen. “Voor deze vacatures zoeken we vaak nog meerdere nieuwe collega’s. En binnenkort komen er daar nog bij. Niet alleen voor Antwerpen, ook voor bijvoorbeeld Mechelen.”

(William Visterin)

21 april 2020
  • Jobs voor technici
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook