Jaarlijkse vakantie
Vorige

1 van 173

Volgende

Ongelimiteerd betaald vakantie nemen: het kan!

25 oktober 2010
Ooit gedroomd dat je op vakantie kon vertrekken en pas terugkeren wanneer je daar zin in had? Werknemers van het Canadese bedrijf Social Media Group mogen voortaan ongelimiteerd betaalde vakantie nemen.
congés payés à durée indéterminée

“Wanneer je nood hebt aan vakantie, heb je het verdiend ook”, zo luidt de filosofie van ceo Maggie Fox, die haar elf werknemers meer flexibiliteit wil gunnen. “Ik denk niet dat er nog een tweede bedrijf in Canada te vinden is dat een gelijkaardig beleid voert.”

Lange dagen, veel verlof

“We verwachten geregeld van onze werknemers dat ze lange dagen maken. Als je privé-leven af en toe plaats moet maken voor je werk, waarom zou je werk dan niet af en toe plaats mogen maken voor je privé-leven?”

Professor Gary Latham van de Rotman School of Management (Toronto) juicht het initiatief alvast toe. “Het geeft mensen een gevoel van autonomie. Werknemers krijgen op deze manier het idee dat ze werken omdat ze dat leuk vinden, en niet omdat ze dat moeten.”

Positief effect

Het bedrijf hoopt ondertussen dat het de vruchten van dit beleid zal kunnen plukken. “We geloven dat deze maatregel een positief effect zal hebben op de productiviteit en tevredenheid van ons personeel”, aldus Mary Smith, office manager bij Social Media Group.

Noch professor Latham, noch Maggie Fox is van mening dat werknemers misbruik zullen maken van de nieuwe regeling. “Als iemand zijn deadline niet haalt, ligt dat aan zijn manier van werken, niet aan het aantal dagen dat hij vakantie neemt”, besluit Fox.

(mo)      

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook