Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 535

Volgende

NIEUW: Switch jezelf een nieuwe job

Met de Tinder app kon je jezelf al op een gemakkelijke manier van de ene naar de andere (bed)partner sliden. Nu bestaat er dus ook een app die volgens hetzelfde principe tussen jobaanbiedingen switcht. En die app noemt toepasselijk: Switch.
Switch app
Switch. Je veegt naar links voor een job die je niet aanstaat en naar rechts voor jobs die wel bij je passen.

Het succes van Tinder ligt in zijn eenvoud en dat weet Switch goed te kopiëren. Yarden Tadmore, CEO en bedenker van de app, ziet die eenvoud en het swipe-systeem als de grootste troef. Er is dan ook veel interesse in de app die momenteel uitsluitend nog maar actief is in New York.

De makers wisten na een eerste fondsenwerving al 1,4 miljoen dollar binnen te rijven. Veelbelovend voor zo’n jonge start-up. De rest van de VS lijkt aan hun voeten te liggen, waardoor de app misschien sneller dan je denkt de oceaan zou kunnen oversteken.

Principe

Het principe is hetzelfde als bij Tinder: je kan door een simpele veeg met je vinger van profiel naar profiel bladeren. Alleen gaat het hier om jobaanbiedingen en niet om amoureuze contacten. Al is solliciteren soms ook een beetje flirten ...

De app gaat uit van de gemiddelde tijd die recruiters aan een CV spenderen, zijnde 6 seconden.

Hoe werkt het?

Je veegt naar links voor een job die je niet aanstaat en naar rechts voor jobs die wel bij je passen. Recruiters doen hetzelfde aan de andere kant met de verschillende profielen die zij te zien krijgen.

Rekening houdend met de 6 seconden-regel ontwierpen de bedenkers een aangepast canvas voor de CV’s en de jobprofielen dat snel lezen mogelijk maakt.

Is er een match (met andere woorden: werd er langs beide kanten naar rechts geswiped) dan ontvangen beide partijen een melding en kan er een afspraak gemaakt worden. Dat kan via een extraatje dat voorzien werd: een interne chat. Zo kan er ook op een minder formele manier gecommuniceerd worden met elkaar.

(sjv) – Bron: Digimedia.be

Switch app
Pluspunt: de kandidaturen zijn tot een bepaald niveau anoniem, waardoor recruiters moeten focussen op de kwaliteiten van de sollicitant en de ervaring die ze op hun profiel vermelden. Zo wordt niet alleen discriminatie tegengegaan, maar kunnen mensen die al een job hebben discreet solliciteren voor een andere functie. 7 januari 2015
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook