Thuiswerken
Vorige

1 van 292

Volgende
Volgend artikel:

Recht op deconnectie: hoe jezelf écht onbereikbaar maken

NIEUW: coworking bij je thuis

Coworking bij je thuis
Wie zich thuis eenzaam voelt, kan zijn of haar laptop altijd meenemen naar een koffiebar, de bibliotheek of een coworking space. Maar waarom blijf je niet gewoon thuis en nodig je wat vrienden uit om samen te werken?

Als kinderboekenschrijfster Lotte Elsa Goos geen inspiratie heeft, nodigt ze enkele vrienden uit om bij haar, in de woonkamer, te komen werken. Het begon allemaal in 2019, toen kameraden haar kwamen bezoeken in het Nigeriaanse Lagos, waar ze destijds woonde. Ze bleven een nachtje slapen, om de volgende dag samen te werken in haar flat. Dat ging zo goed dat ze na de lockdown vrienden bleef vragen om langs te komen voor een coworking sessie.

Extra: In welke sector kan je het meest thuiswerken?

Eenzaamheid

Telewerken is, zeker na de wereldwijde pandemie, een heus begrip geworden. Gelukkig maar, want volgens cijfers van het Amerikaanse onderzoeks- en adviesbureau Gallup heeft telewerken heel wat voordelen. Zo vindt 52% het geweldig om niet meer elke dag te moeten pendelen en vindt 44% dat het welzijn er een stuk op vooruitgegaan is. 37% houdt van de flexibiliteit.

Maar … er zijn ook werknemers die zich eenzaam voelen thuis. Dat zijn mensen die op thuiswerkdagen niet thuisblijven, maar hun laptop meenemen naar een café, een bibliotheek of een coworking space. Dat kan leuk zijn, maar je leert er niet van anderen.

Dat kan wel als je omringd bent door collega’s, vrienden of kennissen. Hoe zij hun werkdag indelen, bijvoorbeeld. Of wat zij doen als ze zich moeilijk kunnen concentreren. Dat pik je minder snel op in een coworking space waar je tussen vreemden zit. En wie weet ontdek je door het thuiswerken met vrienden en kennissen wel een nieuwe passie.

Ontdek: 6 tips tegen eenzaamheid door thuiswerk

Eén Pomodoro, twee Pomodoro’s

Kinderauteur Goos hanteert wel de Pomodoro-techniek als er vrienden over de vloer komen om te werken. Dat betekent dat ze in blokken van 25 minuten (één Pomodoro) heel geconcentreerd werkt, om dan een pauze te nemen. Tijdens de break vertellen ze elkaar wat ze in de komende Pomodoro willen doen. Door je doelen luidop uit te spreken, is de kans immers groter dat je die ook echt bereikt.

Thuiscollega’s als Goos vinden dat coworking bij je thuis het beste van twee werelden combineert. Het werk wordt een stuk aangenamer met vrienden om je heen en je hebt altijd wel een plek om een dutje te doen als je moe bent. Bovendien leer je je vrienden op een andere manier kennen. Door samen te werken aan datgene dat je belangrijk vindt in het leven, til je je vriendschap naar een hoger niveau.

Lees ook: Thuiswerken op een productieve én gezonde manier

(ZINNIG) - Bron: BBC

1 juni 2023
Anderen bekeken ook