Thuiswerken
Vorige

1 van 282

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel euro bespaar je dankzij hybride werken?

Hybride werknemers zijn gezonder: de cijfers

Hybride werknemers zijn gezonder
Voor heel wat werknemers is hybride werken het beste wat hen ooit kon overkomen. De combinatie van thuiswerk en werken op kantoor zorgt dan ook in heel wat gevallen voor meer arbeidsvreugde en levensgeluk. Bijkomend pluspunt: het maakt van jou ook een gezondere werknemer!

Vrijheid, blijheid en gezondheid

Hybride werken is goed voor onze gezondheid. Dat blijkt alvast uit een recent onderzoek van IWG, één van ’s werelds grootste aanbieders van flexibele werkplekken. Na een rondvraag bij meer dan 2.000 hybride werknemers kwamen ze tot de volgende verrassende resultaten.

1. We bewegen meer

Minder woon-werkverkeer doet wel wat met een mens. Zo komt er meer tijd vrij om bijvoorbeeld een rondje te lopen vooraleer je je fris en fruitig achter je laptop installeert. Ook een ochtendlijke wandeling naar de bakker of een avondlijke fietsrit naar de supermarkt of crèche zorgt al voor extra lichaamsbeweging.

Uit het onderzoek blijkt zelfs dat de gemiddelde hybride werknemer bijna anderhalf uur per week langer beweegt dan vóór de coronacrisis!

Extra: Ga jij nog sporten na je werk?

2. We eten gezonder

Er wordt niet alleen meer bewogen, ook ons eetpatroon past zich aan het nieuwe werkritme aan. Door de flexibele tijdsindeling geeft 70% van de ondervraagde werknemers aan ’s ochtends méér tijd te hebben om een gezond ontbijt klaar te maken (en rustig op te eten).

Ook de dagelijkse kost wordt voedzamer en gezonder (54%): vooral verse groenten (46%) en vers fruit (44%) behoren tot de favorieten. Snoepen is tijdens het hybride werken duidelijk op z’n retour: zo zit 25% van de ondervraagde werknemers een pak minder in de snoepdoos, -zak of -mand.

Alles samen zorgt deze gezondere levensstijl er bij 27% zelfs voor dat ze sinds het begin van de pandemie wel wat kilo’s afgevallen zijn: 42% tussen de 5 en 9,9 kg en 23% zelfs meer dan 10 kg.

Lees ook: De voor- en nadelen van hybride werken

3. We slapen langer

De vrijgekomen tijd ’s ochtends hoeft niet per se altijd ingevuld te worden door een uitgebreid ontbijt of een sportactiviteit. Ook iets langer in bed liggen is een populaire ochtendbezigheid bij de hybride werknemer.

Zo wordt er per jaar gemiddeld 71 uren langer geslapen dan voorheen. Dit zorgt voor een gemiddelde van 19 minuten per dag, wat gelijk staat aan (afhankelijk van je wekker) 2 à 3 snoozebeurten. Door deze slaapwinst heeft de hybride ochtendstond weer net iets vaker goud in plaats van hout in de mond.

CHECK: Hybride werken bespaart bedrijven 10.000 euro per werknemer

4. We hebben minder stress

Ook onze algemene mentale gezondheid gaat er dankzij hybride werken op vooruit (66%). Bij 79% procent zorgt het zelfs voor een hogere productiviteit. Deze opvallende cijfers vallen perfect te verklaren door de verminderde hoeveelheid werkgerelateerde stress (47%) en de mogelijkheid om na het werk even te ontspannen (46%).

De extra vrije tijd wordt trouwens vooral doorgebracht met familie en vrienden (55%) of ingevuld met sporten (52%) of een korte dagelijkse wandeling (67%).

En? Werk jij al hybride?

Ontdek: Waarvan krijg jij stress?

(fd)

17 april 2023
Anderen bekeken ook