Thuiswerken
Vorige

1 van 291

Volgende
Volgend artikel:

10 topjobs voor mensen die alleen willen werken

Is hybride werken dood? Lang leve thuiswerk!

Hybride werken dood
Hybride werken mag in heel wat gevallen dan wel the best of both worlds combineren, ook voltijds telewerken kan in andere gevallen dan weer de perfecte organisatorische match zijn. Werken we binnenkort allemaal maximaal van thuis uit?

Internationale trendsetters

Bedrijven die volop inzetten op telewerk: ze bestaan. Zo kondigde het Amerikaanse internetplatform Yelp onlangs aan niet langer hybride te werken maar 100% van thuis uit. Alleen het hoofdkantoor in San Francisco en een lokale, fysieke hub in Phoenix (Arizona) werden behouden.

Reden voor deze overstap: telewerk zou werknemers gelukkiger en productiever maken, er is minder tijdverlies door woon-werkverkeer én het creëert een grotere zoekregio voor geschikt talent nu fysieke afstand geen rol meer speelt. Ook andere bedrijven zoals Airbnb en Spotify hebben al aangekondigd dat ze hun aantal thuiswerkdagen willen verdubbelen.

Lees ook: Thuiswerken op een productieve én gezonde manier

Het begin van het einde?

Betekent dit het begin van het einde van hybride werken? Niet noodzakelijk, hybride werken is nog altijd populair, al ontdekken we steeds vaker de nadelen hiervan. Complexe werkroosters waar niemand echt gelukkig van wordt, verplichte aanwezigheden op kantoor om van daaruit … een online meeting te hebben met je thuiswerkende collega’s, het gebrek aan een vaste werkplek op kantoor aangezien jouw werkplek door het hele personeelsbestand gebruikt wordt…

Ontdek: Waarom is hybride werken zo vermoeiend?

Maximaal thuiswerk

De overstap naar maximaal thuiswerk mag dan vooral interessant zijn voor bedrijven die door de aard van hun activiteit hun personeel perfect van thuis uit kunnen laten werken, ook andere bedrijven kunnen het aantal thuiswerkdagen efficiënt maximaliseren.

De coronacrisis heeft ons alvast geleerd dat telewerkers in de meeste gevallen thuis minstens even productief zijn dan op locatie. Bovendien zorgt telewerken vaak voor een betere werk-privébalans en dat is een levensstijl die heel wat werknemers niet snel meer willen inruilen.

Is jouw werk-privéleven in balans? Doe de test!

Koffiedik

Of hybride werken binnenkort voltooid verleden tijd is, is koffiedik kijken. Voor heel wat werknemers en werkgevers werkt dit systeem perfect. Toch kan de overstap naar volledig thuiswerken ook voor hen een win-winsituatie zijn. Wat verkies jij?

CHECK: Zijn kantoren klaar voor het hybride werken?

(fd)

12 september 2022
Anderen bekeken ook