Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 811

Volgende
Volgend artikel:

De 10 vuilste jobs ter wereld

Draai een dag mee met je collega: tijd voor een position switch

Dieter Segers (rechts), logistiek manager bij Colruyt Group in Halle, en zijn collega Koen Dedoncker (links) lopen geregeld mee met andere functies binnen het bedrijf.
Een ideale manier om iets bij te leren en inzicht te krijgen in de job van je collega? Trek een dag met hem of haar op. Met veel wederzijds begrip als resultaat. “De job van mijn collega bleek stresserender dan ikzelf had gedacht.”
Dieter Segers & Koen Dedoncker van Colruyt Group
Dieter Segers (rechts), logistiek manager bij Colruyt Group in Halle, en zijn collega Koen Dedoncker (links) lopen geregeld mee met andere functies binnen het bedrijf.

Als het over wisselen van job gaat, spreekt men in het bedrijfsleven vaak over jobrotatie. Je verandert dan van job. Maar vaak is het ook nuttig om tijdelijk de job van een collega over te nemen of er even in mee te lopen. Bij Colruyt Group, met hoofdzetel in Halle in Vlaams-Brabant, draaien heel wat medewerkers (minstens) één dag mee in de job van een collega.

“Een erg leerrijk initiatief”, vertelt Koen Dedoncker, die als teamleader in Halle instaat voor de distributie van non-foodartikelen. Koen draaide één dag mee met zijn collega Kim Scheerlinck, die als gerant aan het hoofd staat van een Colruyt-filiaal. En ze maakten ook de omgekeerde beweging: zijn collega kan ook bij hem meewerken.

Meer stress dan gedacht

Bevoorrading (de taak van Koen) en de uiteindelijke winkelverkoop (die van Kim) zijn twee taken die bij een retailer rechtstreekse impact hebben op elkaar. Zeker bij Colruyt Group dat sowieso werkt met een beperkte voorraad in de winkels en een strakke bevoorrading. “Deze twee taken maken deel uit van onze kernactiviteit, dus het is wel van cruciaal belang dat dit allemaal heel efficiënt loopt”, aldus Koen Dedoncker. “Maar door eens één dag in een Colruyt-filiaal mee te lopen, zie je ook wat de impact is van ons werk op de winkels. En je leert mekaar ook gewoon kennen”, vertelt Koen.

“De job van Koen bleek stresserender dan ikzelf had gedacht. En ze bleek ook veel meer geautomatiseerd dan ik vermoedde”, vertelt Kim Scheerlinck, actief als gerant of winkelverantwoordelijke in een filiaal van Colruyt Group. “Maar inderdaad: je leert mekaar en mekaars werk kennen en respecteren. Zo houden wij nu bewust veel meer rekening met het team van Koen, bijvoorbeeld door de retours uit onze winkel netjes terug te bezorgen.”


(wv) - Bron: MARK Magazine 

28 december 2016
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook