CV
Vorige

1 van 172

Volgende
Volgend artikel:

Mag je liegen op je cv?

Maandag blijft populairste dag om te solliciteren

Man leest cv
Ben je er na een weekendje rust helemaal klaar voor om op maandag éindelijk te solliciteren voor die nieuwe job? Je bent niet alleen: uit onderzoek van rekruteringsbureau Robert Half blijkt dat de meeste cv’s op maandag verstuurd worden…

Resultaten onderzoek

Om het sollicitatiegedrag van hun sollicitanten beter te doorgronden, analyseerde rekruteringsbureau Robert Half met behulp van Google Analytics alle online ontvangen cv’s in de periode van 1 januari 2020 tot en met 30 november 2020. Wat bleek?

1. Maandag

18,4% van de sollicitanten verstuurden hun cv op maandag. Dat maakt de eerste dag van de week, net als in 2019, de populairste dag om online te solliciteren.

Dat het weekend voor de meeste sollicitanten vooral niet werkgerelateerd is, blijkt ook uit de cijfers: slechts 7,5% zit op zaterdag in sollicitatiemodus voor z’n computer, laptop of smartphone. Op zondag mag het dan al wel iets meer kriebelen om op de SEND-knop te drukken (8,4%), toch is dit ook één van de minst populaire dagen om te solliciteren.

2. Januari

Nieuwjaar betekent een nieuw jaar… met de bijhorende goede professionele voornemens! Januari (11,8%) en februari (11%) blijken populaire maanden te zijn om online te solliciteren. Net als de maand mei trouwens (11,1%): blijkbaar zorgt het lentegevoel voor de nodige inzichten en frisse daadkracht. De zomermaanden juli (6,3%) en augustus (7%) zijn dan weer de minst populaire maanden om een cv te versturen.

Extra: 5 trends in solliciteren

3. Overdag

Online solliciteren gebeurt vooral overdag: 66,8% van de sollicitanten verstuurt zijn of haar cv tijdens de kantooruren, zelfs de werkende sollicitant die nog bij een andere werkgever aan de slag is.

Wist-je-datje: de meeste cv’s worden verstuurd tussen 10u en 12u. Tussen de koffiebreak en de middagpauze dus.

Word gevonden door werkgevers! Plaats nu je CV op Jobat

4. Pc versus smartphone

72,8% van de cv’s worden nog altijd via de pc geüpload. Het aantal uploads via de smartphone stijgt wel jaar na jaar: 26,3% in 2020 ten opzichte van 22,3% in 2019.

Jeroen Diels, director bij rekruteringsbureau Robert Half: “Jaar na jaar zien we een stijging in het aantal cv’s dat via mobile devices wordt geüpload op onze website. Kandidaten willen met enkele eenvoudige clicks snel hun cv kunnen versturen. Het is dan ook essentieel om als werkgever te investeren in een vlotte mobiele online beleving. Je mobiele website is nu eenmaal vaak de eerste indruk die je nalaat bij potentiële medewerkers”.

5. Kort sollicitatieproces

De coronacrisis heeft het sollicitatieproces wat veranderd. Steeds vaker gebeurt solliciteren online en met digitale tools (Zoom, Skype, videochat…). Het gevolg hiervan is dat het aanwervingsproces verkort (en efficiënter) wordt.

Lees ook... Online solliciteren: tips & tricks

(fd/mr) - Bron: Robert Half

29 maart 2021
Anderen bekeken ook