Vorige

1 van 36

Volgende
Volgend artikel:

Alcohol en drugs veroorzaken nog vaak problemen op het werk

Liever alcohol dan tijd met gezin na drukke werkdag

27 september 2011
Na een drukke werkdag in de zetel ploffen met een glaasje wijn, het klinkt als muziek in de oren. En zo denkt ook zes op de tien volwassenen erover. Hun favoriete ontspanningsmethode? Alcohol. En nee, daar kan geen kind aan tippen. Dit blijkt alleszins uit een recente Britse studie bij 825 mannen en vrouwen.
Wijn

Werkdag doorspoelen

Maximum vier glazen alcoholische drank hebben volwassenen nodig om hun drukke werkdag door te spoelen. En nee, dat geldt niet enkel voor mannen. Ook vrouwen schenken zich graag een glaasje alcohol in om de stress te vergeten: 73 % van de vrouwen houdt het bij één glaasje wijn, terwijl 61 % al snel naar twee glazen grijpt.

En wat met de mannelijke collega’s? Behalve de keuze van alcohol, valt er een opmerkelijke gelijkenis tussen mannen en vrouwen op te merken: 61 % van de mannen verkiest twee glazen bier als favoriete afsluiter van de dag.

Tijd met het gezin

Maar is er dan niemand die tijd wil doorbrengen met het gezin? Natuurlijk wel. 28% van de bevraagden beschouwt een activiteit met het gezin als de ultieme ontspanningsmethode.

(mw) - Bron: De Telegraaf 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14823 andere jobs