Hoeveel verdient Milan Jovanovic op de bank bij Liverpool?

18 januari 2011
Vorig jaar won hij nog de Gouden Schoen, anno vandaag zit voetballer Milan Jovanovic hoofdzakelijk op de bank. Toch heeft zijn transfer naar het Engelse Liverpool Milan geen windeieren gelegd.
Milan Jovanovic won de Gouden Schoen 2009
Milan Jovanovic won de Gouden Schoen 2009.

De Servische Jovanovic begon met voetballen in 1999 en maakte drie jaar later zijn eerste buitenlandse transfer. Hij verkaste eerst naar Oekraïne, later naar Rusland. Bij geen van beide kwam het echter tot veel voetballen.

Anno 2006 kon de Servische spits bij Standard Luik aan de slag, waar hij zijn talent ten volle wist te ontplooien. Niet voor niets werd hij in België verkozen tot Profvoetballer van het Jaar 2008 en kreeg hij de Gouden Schoen 2009.

Best betaalde bankzitter

Op het hoogtepunt van zijn Belgische carrière, in de zomer van 2010, tekende Jovanovic een driejarig contract bij de Engelse ploeg Liverpool FC. Daar slijt hij het gros van z’n tijd op de bank, maar dat zal de sterspeler van weleer een zorg wezen.

Per week verdient Milan Jovanovic immers 70.000 euro per week, iets waarvoor hij in de Engelse sensatiepers al meermals door het slijk werd gehaald. Jovanovic snapt er intussen niets van: " Ik lees die artikels ook. Maar ik vind dat ik goedkoop ben. Liverpool heeft voor mij namelijk geen transfersom moeten betalen. Voor de rest vind ik het niet beleefd om over mijn loon te praten."

(kv) - Bron: Voetbalkrant.com 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook