Hoeveel verdiende Stieg Larsson al sinds zijn dood?

2 augustus 2010
De Zweedse schrijver Stieg Larsson overleed in 2004. Een jaar later werd het eerste boek van zijn Millennium-trilogie, 'Mannen die vrouwen haten', gepubliceerd. De jaren daarop volgden deel 2 en 3, 'De vrouw die met vuur speelde' en 'Gerechtigheid'. En dat heeft de auteur geen windeieren gelegd… zij het dan postuum.
Stieg Larsson

Van de drie boeken samen werden intussen 28 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 1 miljoen in elektronische versie, goed voor naar schatting 430 miljoen euro.

Hollywoodsucces verzekerd

Het succes van Larssons boeken en de verkoop ervan is de laatste tijd alleen nog maar groter geworden. Onlangs raakte nog bekend dat James Bondacteur Daniel Craig de hoofdrol krijgt in de Hollywoodverfilming van de Millennium-trilogie. De eerste film uit de reeks, 'The girl with the dragon tattoo', zal geregisseerd worden door David Fincher.

Na Larssons dood werd trouwens ook nog een onvoltooid vierde boek aangetroffen, alsmede een synopsis voor een vijfde en een zesde deel. Uit aantekeningen van Larsson moest blijken dat de Zweed in totaal tien boeken wilde schrijven.

(kv) - Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15135 andere jobs