Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 559

Volgende

Hoe weet ik welke openstaande jobs er zijn?

9 augustus 2019
Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden om aan een nieuwe job te geraken. Wij sommen ze graag even voor jou op. Bekijk ook zeker het volgende filmpje.
Jobadvertenties

 

Als een werkgever openstaande jobs heeft, gaat hij op zoek naar de juiste kandidaat. Een eerste stap in dit proces is het bekendmaken van de openstaande functie. Hiervoor hebben werkgevers heel wat mogelijkheden.

  • Internet: Op sites zoals deze (www.jobat.be) vind je honderden jobadvertenties van heel wat verschillende werkgevers. Via de zoekfunctie kan je heel specifiek op zoek gaan naar je ideale job. Heb je iets gevonden, kan je meteen elektronisch reageren. Er zijn natuurlijk ook nog andere internetbronnen. Grote bedrijven, steden, overheidsdiensten enzovoort plaatsen hun openstaande jobs bijna altijd ook online op hun eigen websites.
  • Kranten: Verschillende kranten, zowel lokale weekbladen als dagbladen, hebben een rubriek waar werkgevers hun jobadvertenties kunnen plaatsen. Uiteraard is er Jobat als bijlage bij de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad en De Gentenaar. De Jobat krant verschijnt op zaterdag en staat elke week bol van de jobaanbiedingen.
  • VDAB en Actiris: Op de sites van VDAB en Actiris (voor de Brusselse regio) staan massa’s jobaanbiedingen. Je kunt natuurlijk ook eens op het plaatselijke kantoor binnenspringen.
  • Interimkantoren: Schrijf je in bij een interimkantoor en ga er daarna geregeld eens langs. Zo’n kantoor verzamelt een heleboel werkaanbiedingen. Een overzicht van de kantoren vind je op www.federgon.be.
  • Je netwerk: Ga ook eens te rade bij vrienden en kennissen, die weten misschien wel iets voor jou. Jobaanbiedingen worden vaak eerst intern bekendgemaakt en soms wordt de buitenwereld zelfs nooit op de hoogte gebracht. Netwerken is dus niet alleen belangrijk als je al een job hebt.
  • Werkwinkel: In Vlaanderen kun je niet naast de Werkwinkel kijken. Een consulent daar kan je onder meer actief helpen met het zoeken naar een baan, maar dat moet je dan wel zelf vragen. De adressen vind je op www.werkwinkel.be  
  • WIS-computer: Je hebt er vast al één zien staan: een WIS-computer, boordevol jobaanbiedingen uit jouw eigen streek, maar ook ver daarbuiten en zelfs in het buitenland. Die computer vind je in heel wat openbare gebouwen, zoals bibliotheken, de Werkwinkel, het gemeentehuis enzovoort.    

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook