Waar vind ik jobs?
Vorige

1 van 725

Volgende
Mede mogelijk gemaakt door: STIB-MIVB

Het spoor naar een duurzame toekomst

Jean-Pierre Martin
“Onze medewerkers zijn de motor van onze organisatie.” (Jean-Pierre Martin, MIVB)
“Laten we vandaag samen werken aan het transport van het Brussel van morgen.” Jean-Pierre Martin, senior vice president human resources bij de MIVB, geeft meteen aan dat de Brusselse vervoersmaatschappij ook in coronatijden haar koers onverwijld voortzet. Richting: duurzame groei en duurzame jobs.

Mobiliteit in beweging

Mobiliteitsoplossingen aanbieden die voor iedereen toegankelijk en betaalbaar zijn: dat is wat de MIVB al vele jaren doet. Zonder daarbij onze snel evoluerende wereld uit het oog te verliezen. “Mobiliteit is vandaag in volle beweging. Met ons project Mobility as a Service spelen we daarop in. We gaan partnerschappen aan met andere mobiliteitsdiensten, zodat we onze gebruiker een traject kunnen aanbieden waarin alle vervoersmiddelen geïntegreerd zijn. Wil je zowel een deelfiets als een tram gebruiken om van punt A naar B te geraken? In ons concept Mobility as a Service, koop je voor dit traject een all-in-one ticket. Met dit soort flexibele en gepersonaliseerde oplossingen willen we het openbaar vervoer in Brussel zo aantrekkelijk maken dat mensen er spontaan voor kiezen”, zegt Jean-Pierre Martin.

Lees ook: Brussel als werkplek: steeds beter bereikbaar

Blijven groeien

De komende jaren wil de Brusselse vervoersmaatschappij haar aanbod aanzienlijk vergroten. “Hoe meer we ons netwerk en onze diensten uitbreiden, hoe meer we groeien. De komende maanden en jaren zullen we dan ook heel wat vacatures invullen. We zoeken zowel ingenieurs, technici, chauffeurs, IT- als commerciële en administratieve profielen. Er staan heel wat interessante projecten in de steigers. Denk bijvoorbeeld aan de switch naar bussen op elektriciteit en waterstof. Of aan de opening van nieuwe stations en de modernisering van ons metronetwerk. Dat wordt alvast een hele uitdaging. De grote meerwaarde is dat we de frequentie van onze diensten voor onze passagiers aanzienlijk kunnen verhogen.”

Go for happy! Ontdek welke vacatures MIVB momenteel in de aanbieding heeft...

Duurzaamheid en menselijkheid

Dit jaar bereikt de MIVB een nieuwe kaap. Het ziet ernaar uit dat ze nog in 2021 meer dan 10.000 mensen tewerkstelt. Dreigt de MIVB dan een gigant te worden waar mensen herleid worden tot cijfers? “Duurzaamheid heeft bij ons meerdere gezichten. In de eerste plaats willen we met ons transport bijdragen aan een klimaatvriendelijke toekomst. Maar we willen evenzeer onze medewerkers een duurzame loopbaan aanbieden. Economie, ecologie en sociale cohesie: voor ons gaan ze samen.”

Wat Jean-Pierre Martin zelf aantrok om zes maanden geleden te starten bij de MIVB? “Het duurzame en menselijke gelaat van onze organisatie. Ze weet wat ze wil en gaat ervoor. Maar ze vergeet daarbij niet dat de mens en zijn/haar toekomst centraal staat.”

(Nathalie Dirix) - Bron: Go for happy Magazine

27 april 2021
Anderen bekeken ook