Het loon van... Vorige

1 van 635

Volgende

Het loon van een zelfstandige in IT: 2.500 euro netto

We vroegen Nico Mommaerts (29) uit Hulshout hoeveel hij verdient ...

19 juli 2012

Delen

Nico Mommaerts (29) uit Hulshout, zelfstandige in IT
  • Naam: Nico Mommaerts
  • Leeftijd: 29
  • Woonplaats: Hulshout
  • Beroep: zelfstandige in IT
  • Nettoloon: ongeveer 2.500 euro
  • Voordelen: geen

Vroeger werkte ik als bediende in consulting en developing, maar nu heb ik daarvoor een eigen bvba opgericht. Eigenlijk ben ik werknemer in mijn eenmanszaak, want ik betaal mezelf elke maand een vast loon uit. Daarmee kom ik mooi rond. Ik zet geregeld wel wat opzij, maar een vast bedrag sparen doe ik niet. Als er wat overblijft op het einde van de maand, dan gaat dat naar de spaarrekening. We hebben net gebouwd met ons tweeën, en betalen nu iets meer dan 1.000 euro af per maand. We hebben geen kinderen, dus dat is doenbaar.

‘We gaan elk weekend shoppen’

Buiten de afbetaling van ons huis is onze grootste kost volgens mij kleding. We gaan elk weekend shoppen, in de meest uiteenlopende winkels. Hoeveel we uitgeven, varieert ook heel sterk van maand tot maand. Hobby’s heb ik niet echt, en ook sporten doe ik niet. Al mijn vrije tijd gaat op aan mijn studies aan de avondschool. Vier avonden in de week volg ik handelswetenschappen, dus er blijft weinig tijd over voor andere dingen. Ik zit intussen in het derde jaar, en zou in de loop van volgend jaar mijn thesis nog willen maken. In de weekends rusten we meestal wat uit, dus ook dan geef ik weinig uit.

We hebben dit jaar geen vakantie gepland. Ik ben nog maar net zelfstandige geworden, een paar maanden geleden, en wil eerst alles wat opbouwen. Ik heb nu verschillende klanten, dus het loopt nu goed. Op dit moment heb ik geen auto, want mijn bedrijfswagen heb ik moeten afgeven toen ik mijn job opzegde en ik wil even wachten voor ik er een nieuwe koop. Maar met het openbaar vervoer geraak ik meestal gemakkelijk tot bij mijn opdrachtgevers. Op dit moment werk ik zelfs vlakbij het Centraal Station, dus een auto heb ik nog niet meteen nodig.

(bvdb) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?