Vorige

1 van 719

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een zelfstandig loopbaancoach / trainer: tussen 2.000 en 2.400 euro netto

Het loon van een projectcoördinator: 1.830 euro netto

4 januari 2017
We vroegen aan An Pauwels (30) uit Gent hoeveel ze verdient ...
An (30), Gent
  • Beroep: projectcoördinator
  • Diploma: Master Geschiedenis
  • Privé: ongehuwd
  • Brutoloon: 2.837 euro
  • Nettoloon: 1.830 euro
  • Extra’s: Telefoon en abonnement, verplaatsingskosten, hospitalisatieverzekering

Wat doe je voor job?

Ik werk als projectcoördinator bij Curieus, een progressieve socioculturele organisatie. Ik organiseer er allerhande evenementen. Nu ben ik volop bezig met het Festival van de Gelijkheid, dat begin december plaatsvindt. Drie dagen lang zijn er op verschillende locaties in Gent debatten, lezingen, exposities en interviews met als centraal thema ‘streven naar gelijkheid’. Die drie dagen, daar komt heel wat voorbereiding bij kijken. Ik ben al snel een half jaar bezig met het programma op te maken, teksten te schrijven, sprekers te zoeken en aan te schrijven... Best wel heftig. Ik doe dat uiteraard niet alleen: we werken met een zestal mensen aan de voorbereiding, op het festival werken we met vijftien en een aantal vrijwilligers.

Doe je je job graag?

Zielsgraag, deze job is me echt op het lijf geschreven. Ik wist vroeger eigenlijk niet dat dit soort werk bestond, ik heb er tijdens mijn studies niet bij stilgestaan dat dit het zou kunnen worden. Ik heb eerst 5 jaar voor Curieus Oost-Vlaanderen gewerkt, in Gent. Daar was het mijn taak om de vrijwilligers te ondersteunen en te inspireren. Sinds twee jaar werk ik in Brussel. We proberen een positieve draai te geven aan de maatschappij: met kleine ingrepen willen we onze samenleving wat rechtvaardiger en mooier maken.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben tevreden, maar voor het geld moet ik het niet doen. Ik kom rond, hoewel het vaak nipt is. Toch vind ik het not done om opslag te vragen. De culturele sector krijgt sowieso klappen, er moet al voortdurend bespaard worden. Ik denk niet dat ik erg veel betaald word voor aantal uren dat ik presteer. De omkadering op mijn werk is wel top: naar elk initiatief dat je neemt wordt geluisterd, dat is onbetaalbaar. En het gevoel dat ik iets kan veranderen in de maatschappij is goud waard.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik vind het moeilijk om daar een getal op te plakken. Vijftig uur? Meer? Ik ben 7 dagen op de 7 met mijn werk bezig. Ik werk zeker 8 uren per dag en na mijn uren zijn er soms vergaderingen of spreek ik af met vrijwilligers. Ik ben er ook soms onbewust mee bezig: als ik de krant of een boek lees, als ik naar een voorstelling ga... Ik vraag me steeds af of het niet nuttig of interessant zou kunnen zijn voor één of ander project. Er zijn drukke en minder drukke periodes: het voorjaar is bijvoorbeeld meestal wat rustiger. Er wordt veel flexibiliteit gevraagd, maar die krijg ik ook terug.

Spaar je?

Neen, dat lukt niet. Ik woon alleen in Gent en dat is vrij duur. Mijn loon is elke maand volledig op. Vooral de zomer is niet goedkoop, je gaat al sneller op een terrasje zitten of eens uit eten. Ik moet me ook steeds voorbereiden op grotere uitgaven zoals mijn autoverzekering of op reis gaan.

Wat is je grootse kost?

De huur van mijn appartement. Ik betaal 830 euro per maand, kosten als water, elektriciteit en internet zijn niet inbegrepen. Ik heb bewust voor wat meer luxe gekozen: veel lichtinval en een goede ligging.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan design, een chique auto en elektrische toestellen: ik heb heel lang met een oude koffiemachine gedaan, die ik net vervangen heb door een espressomachine. Dat moet naast mijn wasmachine ongeveer het enige elektrische toestel zijn dat ik in huis heb.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik geef nogal impulsief geld uit: cultuur, een uitstapje naar zee, eens gaan eten, op café gaan. Ik ben misschien niet de beste planner: ik geef soms mijn laatste geld uit aan boeken of eens lekker gaan eten.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou niet zoveel veranderen. Wat meer uitgaan, denk ik. Of misschien heel veel geld geven aan het Festival van de Gelijkheid. (lacht) Ik zou zeker blijven werken: werken is voor mij meer dan loon krijgen. Het is mijn engagement, ik kan er veel in kwijt en haal er ook veel uit. Nu ik erover nadenk: ik zou me een huisje aan de Noord-Franse kust kopen, en tijd maken om een boek te schrijven.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15197 andere jobs