Het loon van... Vorige

1 van 639

Volgende

Het loon van een politie-inspecteur: 1.737 euro

We vroegen aan Bram (36) uit Schoten hoeveel hij verdient.

13 juni 2019

Delen

Bram Kuppens
  • Leeftijd: 36
  • Gemeente: Schoten
  • Beroep: inspecteur bij de dienst noodhulp (interventie)
  • Studies: secundair onderwijs: Hotel
  • Privé: getrouwd
  • Netto maandloon: 1.737 euro (exclusief vergoedingen)
  • Extralegale voordelen: een fietsvergoeding van 0,23 euro per kilometer

Wat doe je als job?

Ik ben inspecteur bij de dienst noodhulp van Politie Antwerpen. Dat houdt in dat ik samen met collega’s de oproepen behandel die via 101 of de Blauwe Lijn binnenkomen. Dat kan van alles zijn: van een dronken persoon tot een inbraak of een verkeersongeval. Ons team staat 24 op 7 klaar voor interventies.

Doe je je job graag?

Ik doe mijn werk heel graag, omdat elke dag afwisselend en uitdagend is, en omdat ik erg vaak in de buitenlucht ben. Ook het werken in teamverband is fijn. Bovendien vind ik het leuk om iets te kunnen doen voor de Antwerpse bevolking. Ik werk in de zone binnen de leien, en in de noordelijk randgemeenten Ekeren en Merksem. Voor mij is dat de mooiste bureau van België. Ik sta regelmatig nog versteld van hoe mooi Antwerpen wel is.

Ik ben drie jaar geleden gestart bij de politie, waarvan ik twee jaar actief ben op straat. Voor ik hier begon, was ik voltijds begeleider van werkzoekenden en daarnaast vrijwillig ambulancier. In die laatste functie kwam ik veel in contact met de politie, en dat sprak mij wel aan. Ik zag mezelf niet met de ambulance rijden tot aan mijn pensioen, maar werken bij de politie kan je wel zo lang volhouden. Er zijn genoeg opties om andere functies te bekleden op latere leeftijd.

Wat vind je van je loon?

Dat gaat omhoog naargelang het aantal jaren je in dienst bent. Dus een twintiger die even lang in dienst is als ik, verdient hetzelfde. Let op, bij ons nettoloon komen ook nog vergoedingen en overuren bij. Ik denk dat dat gemiddeld zo’n 550 euro vergoeding voor shiftenwerk is, en dan nog eens elke twee maanden ongeveer 400 euro voor overuren. Die bedragen heb je natuurlijk grotendeels zelf in de hand. Draai je meer shiften, dan verdien je meer.

Hoeveel uren werk je per week?

Dat hangt ervan af. We werken telkens drie dagen een shift van twaalf uur, en zijn dan drie dagen vrij. Dus de ene week komt dat neer op 48 uren, de andere is dat weer wat minder. Meestal werk je sowieso wel wat overuren, en wie wil, kan ook extra diensten overnemen.

Spaar je?

Ik spaar vooral wat ik verdien met overuren. Dat is dus afhankelijk van maand tot maand. Meestal is dat ongeveer 300 tot 400 euro. Met pensioensparen ben ik voorlopig nog niet bezig.

Wat is je grootste kost?

De huishuur. Daarom ben ik ook echt op zoek naar een huis om te kopen.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Behalve de huur is er niets waar ik echt niet graag geld aan uitgeef. Ik leef zoals ik wil leven. Ik ga naar voetbalwedstrijden en koop wat ik wil kopen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan mijn hobby’s. Ik ga graag naar het voetbal, en ik geef ook met plezier geld uit aan Lego. Daarnaast kan ik ook wel wat spenderen aan lekker eten.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou in elk geval bij de politie blijven werken. Alleen het shiftenwerk zou ik achterwege laten. En investeren in vastgoed, dat zou ik ook meteen doen.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?