Vorige

1 van 163

Volgende
Volgend artikel:

De 10 beste tools om te videobellen

Gedaan met thuiswerken bij Yahoo!

28 februari 2013
De nieuwe topvrouw van Yahoo! gelooft meer in teamwerk dan in thuiswerk. Thuiswerkers moeten zich opnieuw op kantoor melden.
Yahoo! kantoor

Honderden werknemers van het internetbedrijf worden verplicht de nieuwe regel van de kersverse topvrouw Marissa Mayer te volgen.

Het gaat voornamelijk om mensen die in steden wonen en werken waar Yahoo! geen kantoren heeft. Zij zijn woedend omdat thuiswerken vaak een voorwaarde was die ze bij hun aanwerving hadden onderhandeld.

Marissa Mayer liet het hoofd van de humanresourcesafdeling een nota rondsturen waarin te lezen stond dat de snelheid en de kwaliteit van het werk lijden onder het werken van thuis uit. Als we één Yahoo! willen zijn, moeten we opnieuw fysisch samen zijn, staat ook in de nota. De nieuwe ceo beklemtoont het belang van communicatie en samenwerking. “Sommige van de beste beslissingen komen uit discussies in de gangen en de cafetaria.”

Verstoppen

Volgens AllThingsD, de technologieblog van de Wall Street Journal, moet iedereen tegen juni de nodige maatregelen hebben genomen om opnieuw op kantoor te werken. Wie dat niet doet, kan volgens de blog opstappen.

Zaken-website Business Insider sprak met iemand uit de omgeving van ceo Marissa Mayer. De beslissing van de ceo om thuiswerkers opnieuw op kantoor te sommeren zou onder andere ingegeven zijn door de vaststelling dat veel thuiswerker zich zouden ‘verstoppen’ en dat sommigen nooit meer op kantoor verschijnen.

(wv)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15152 andere jobs