Vorige

1 van 719

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een zelfstandig loopbaancoach / trainer: tussen 2.000 en 3.000 euro netto

Gamers straks even goed betaald als voetballers

16 oktober 2015
De meeste mensen zullen computerspelletjes spelen niet als een sport zien. De wereld van professionele gamers heeft nochtans meer gemeen met de sportwereld dan je zou denken.

Erkende sport of niet, professionele gamers worden in de gaming wereld gezien als atleten. Ze hebben managers, coaches, nemen deel aan wedstrijden en kunnen op een mooie vergoeding rekenen binnen deze groeiende miljardenindustrie. Ze spelen vaak in teamverband en net zoals bij voetbalteams, bestaat de opstelling vaak uit de beste internationale spelers.

"Online gaming is geen kleinschalige samenkomst van enkele specialisten meer. Het is geëvolueerd tot een evenement dat de omvang van grote voetbalwedstrijden benadert," zegt Jim Maguire, directeur van het Britse bedrijf TCM-Gaming.

League of Legends tournament arena

Vergoeding

De beste gamers zijn gemiddeld tussen de 16 en 25 jaar, maar ze kunnen toch al een loon van 3.000 euro opstrijken. Een bedrag dat kan oplopen als de gamer extra prijzengeld weet te verzilveren. Deze prijzenpotten kunnen in de honderdduizenden euro’s oplopen en worden vaak gesponsord door technologiebedrijven en videogameproducenten, die zo hun producten willen testen of willen tonen dat ze de beste in de industrie zijn.

China levert de meeste topspelers. De hoogst genoteerde Chinese speler, Zhihao Chen, heeft een inkomen van maar liefst 800.000 pond (937.591 euro). De best betaalde niet-Chinese gamer moet het stellen met 480.000 pond (562.555 euro).

Manager

De spelers hebben vaak net zoals voetbalspelers en andere atleten een manager. Die zorgt ervoor dat de gamers aan niets anders hoeven te denken dan aan hun professionele activiteit. Ze moeten zich kunnen focussen op hun ‘sport’, waar ze hun reflexen en concentratievermogen voor moeten trainen en steeds weer optimaliseren.

De manager boekt hun vliegtuigtickets of regelt ander transport, reserveert verblijfplaatsen, en zorgt ervoor dat de gamers voldoende te eten en te drinken hebben. De gamers hoeven zelf aan niets te denken buiten aan hun speltactiek.

De managers zelf mogen ook rekenen op een mooie verloning. Zo hoort Matthew Bailey ,een ex-specialist in forensische computerwetenschappen van 27 jaar en manager/coach van Team Secret, tot de best betaalde coaches/managers van Groot-Brittannië.

Ouders die zich zorgen maken dat hun kinderen teveel gamen, kunnen zich dus misschien aan het idee optrekken dat hun kinderen zich misschien aan het voorbereiden zijn op internationale roem.

(sjv) – Bron: Express.be 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14878 andere jobs