Vorige

1 van 560

Volgende
Volgend artikel:

Werkloos als starter? Zo vergroot jij je kansen

Gaan bedrijven aanwerven in 2021?

13 januari 2021
aanwerven in 2021
Een kwart van de bedrijven wil eind 2021 meer mensen in dienst hebben dan vandaag. Al speelt de krapte op de arbeidsmarkt hen nog steeds parten.

Uit onderzoek van SD Worx blijkt dat een kwart van de Belgische kmo’s in het eerste kwartaal van 2021 nieuwe medewerkers wil aanwerven. Daarnaast wijst een andere studie van Acerta, KU Leuven en HR Square uit dat corona dit jaar een rem zet op de aanwervingsintenties, al stellen (ook) zij dat één bedrijf op vier in 2021 meer mensen op de loonlijst wil hebben dan nu.

Positief signaal

Corona zorgde voor een schok op de arbeidsmarkt, erkent professor Marijke Verbruggen, coördinator Work & Organisation Studies KU Leuven. “Maar dat sommige werkgevers toch extra aanwervingen voorzien, is een positief signaal. Het wijst op een groeiverwachting”, stelt ze. Volgens hun studie verwacht 13 procent van hen vooral andere profielen nodig te zullen hebben.

Krapte op arbeidsmarkt

Bedrijven die op zoek (moeten) gaan naar nieuwe mensen, zullen stoten op de krapte op de arbeidsmarkt. Zes op tien werkgevers zegt vandaag al niet de juiste profielen te vinden voor hun vacatures. En ook voor dit jaar verwacht 55 procent van de bedrijven op arbeidskrapte te zullen botsen.

Arbeidskansen in tijden van corona: Deze 10 jobs zijn veelgevraagd

(William Visterin)

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16558 andere jobs