Hoeveel ben ik waard?
Vorige

1 van 266

Volgende
Volgend artikel:

Je loon als starter in een business support functie?

Deze 12 bedrijven hebben de meest luxueuze werknemer voordelen

Extralegale voordelen zijn de kers op de taart van je salarisdeal. Het zijn die extra’s die vaak het verschil maken. Sommige bedrijven gaan daardoor een stap verder dan de basisvoordelen om talent aan zich te binden.

Volgens de jobsite Glassdoor zou 57% naar de extra voordelen kijken voor dat ze een nieuwe job overwegen. Dat is niet niks. Werkgevers komen daarom steeds met originelere voordelen om nieuw talent te lokken. Het mag dan wat verder gaan dan een kortere vrijdag, gratis snacks of maaltijdcheques. Tegenwoordig wordt er geïnvesteerd in wellnessbehandelingen, gratis maaltijden op sterrenrestaurantniveau, en andere cadeaus om hun werknemers te verwennen.

1. Airbnb

Het hospitality bedrijf biedt heel wat gratis vakanties aan. Hun filosofie is dat hun werknemers evenveel van hun reisverblijven moeten kunnen genieten als hun klanten. Daarom geven ze hun personeel jaarlijks zo’n 2.000 dollar om rond te reizen in een Airbnb-locatie eender waar in de wereld.

2. Reebok

Als sportmerk houdt dit bedrijf van beweging en een atletische levensstijl. Die insteek wordt doorgetrokken naar hun werknemers. Zo biedt Reebok een fitness aan in hun kantoorgebouwen, waar ook Crossfitsessies worden gegeven. Volgens werknemers is het oké om een uur pauze te nemen tijdens je werkdag om je even te gaan uitleven in de gym. Ook deelnemen aan sportevenementen wordt aangemoedigd van het bedrijf uit.

3. Genentech

We verliezen veel tijd met afspraken maken voor de kapper, tandarts, maar ook andere praktische zaken vreten tijd, zoals langs de car wash rijden. Dit biotech bedrijf weet dat als geen ander en biedt een hoop diensten aan binnen de kantoormuren, zoals een bedrijfscarwash, interne kapper en tandarts, wellnesscentrum.

4. Spotify

Het bekende streamingbedrijf is vooral bekend voor zijn inzet voor de muziekcultuur. Werknemers hebben logischerwijs gratis toegang tot een hoop concerten van topmuzikanten die deelnemen aan de Spotify Sessions. Maar het bedrijf investeert ook enorm in het privéleven van zijn werknemers. Zo heeft het een uitgebreid voordelenpakket voor nieuwe ouders en voor werknemers die aan het proberen zijn om een kind te krijgen. Spotify biedt 6 maanden betaald ouderschapsverlof, daarbij nog eens een maand flexibele werkopties voor ouders die uit ouderschapsverlof komen. Maar het bedrijf dekt ook de kosten die komen kijken bij het invriezen van eicellen en vruchtbaarheidsbehandelingen, indien hun werknemers dat wensen. Procedures die gemakkelijk 10.000 dollar kunnen kosten. Erg gul.

5. Netflix

Niemand evenaart Netflix als het op voordelen voor ouders aankomt. De streamingdienst biedt sinds kort ongelimiteerd ouderschapsverlof aan. CEO Reed Hastings neemt elk jaar 6 weken vakantie en moedigt zijn werknemers aan om hetzelfde te doen. Blijf je toch op kantoor dan kan je de nieuwste series en films bekijken in hun eigen ingebouwde cinema waar zo’n 200 mensen in kunnen.

6. Ikea

Ook Ikea heeft een gul voordelenprogramma voor nieuwe ouders. Het bedrijf laat werknemers die meer dan een jaar in dienst zijn maar liefst 4 maanden betaald ouderschapsverlof nemen. En dat aanbod geldt niet alleen voor fulltime werknemers, parttime werknemers mogen hier ook van profiteren. Daarbij maakt het niet uit of je voor het hoofdkwartier werkt of voor een van de retailwinkels.

7. Goldman Sachs

Deze financiële reus biedt zijn werknemers een hele reeks benijdenswaardige voordelen. Van 5 dagen per week pilates en tai-chi, tot bubble tea in de cafetaria. Maar ze laten hun werknemers ook om een ludieke manier geld inzamelen voor een goed doel, bijvoorbeeld door een nachtelijke speurtocht in New York. De nachtelijke activiteit is leuk en avontuurlijk, en wordt omschreven als deels performance art, deels Olympische Spelen voor nerds, deels stadsspeurtocht. Eén zo’n activiteit brengt gewoonlijk een miljoen dollar op.

Het bedrijf biedt daarnaast heel wat steun aan de LGBTQ gemeenschap. Zo dekken ze reeds de kosten van een geslachtsoperatie sinds 2008.

8. American Express

American Express geeft zo’n 5 maanden ouderschapsverlof aan kersverse vaders en moeders. Moeders die net zijn bevallen kunnen zelfs 6 tot 8 weken extra betaald medisch verlof aanvragen. De werknemers kunnen ook de hele dag door contact opnemen met een lactatieconsultant. Moeders die moeten reizen voor hun werk kunnen hun afgekolfde melk laten opsturen naar huis op kosten van het bedrijf.

9. Starbucks

De koffieketen is gekend voor de extra’s die ze hun werknemers aanbieden. Zo dekt Starbucks het volledige inschrijvingsgeld van personeel dat een extra opleiding wilt volgen.

10. In-N-Out

Misschien niet het meest flamboyante voordeel, maar wie in een In-N-Out bugertent werkt, kan er gratis double-double burgers en frieten eten tijdens elke shift.

11. Facebook

Facebook verwacht veel van hun stagiairs, maar die krijgen er ook veel voor terug. Niet alleen gaat het meestal om een betaalde stage, maar de meeste stagiairs van het technologiebedrijf geven ook aan dat ze meer dan 7.000 dollar per maand verdienen. Daar bovenop biedt Facebook ook nog gratis huisvesting en gezondheidszorg aan hun stagiairs aan.

12. Google

Google is een van de grootste technologiebedrijven ter wereld en dat vertaalt zich naar leuke extralegale voordelen. Zo biedt hun bekende Googleplex HQ in Californië een haast eindeloos buffet met de meest uiteenlopende gerechten aan. Werknemers kunnen elke maaltijd gratis nuttigen in de restaurants en cafés op de campus. Zo besparen ze veel geld. Google beschikt ook over een fitnessruimte met gratis sportlessen en zelfs kookworkshops.

Een beetje morbide, maar ze bieden zelfs mooie voorwaarden na je overlijden. Zo betalen ze de partner van de werknemer nog 10 jaar lang 50% van het salaris van hun overleden partner.

Welk extralegaal voordeel zou jij nog wel aan jouw vergoeding willen toevoegen?

(sjv) – Bron: Time.com 

31 juli 2018
Anderen bekeken ook